Nejste přihlášen/a.
Dnes v noci v 1:21 mne vzbudila SMSka s textem "Vitejte v Polsku! ...". Bydlím blízko hranice s Polskem a tak mobil zachytil polskou mobilní síť a přepnul se na ní. V nastavení ale mám nastavený režim hledání (sítí) na ruční což by mělo znamenat, že by se to jen tak samo nemělo přepnout na jinou síť. Mám to tak nastavené schválně aby se mi mobil nepřepínal na polské sítě, což se mi občas v minulosti stávalo, ale nyní se ukázalo, že toto nastavení asi není spolehlivé a k přepnutí na jinou síť může i přes to docházet. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Co, kde a jak bych měl ještě v mobilu nastavit tak aby mi zůstala nastavená pouze česká síť O2 a nepřepínalo se mi to samo na jiné polské sítě? Nemůže to být nějaká chyba mobilu? Nerad bych aby mi to z kreditu bralo peníze za hovory jako ze zahraničí a to i za hovory příchozí. Dá se nějak nastavit aby se mi na úvodní obrazovce (ploše) zobrazoval název mobilní sítě ke které jsem připojený a nemusel jsem to zjišťovat v nastavení což není zrovna příliš pohodlné? Takto jsem to měl na staré Nokii, ale nevím zda u Sony Ericsson XPeria Neo V se to tak dá nějak nastavit.
petapeta: Režim hledání si v mobilu umím nastavit a měl jsem ho nastavený na ruční, ale i přes to se to přeplo na jinou (polskou) síť.
pepr: Ano to ruční nastavení síti nějak nefunguje tak jak by mělo a mne zajímá proč. Nemůže to být náhodou tím, že mi mobil trochu blbnul a tak jsem ho restartoval (vypnul a zapnul) a tím vypnutím se to ruční hledání přenastavilo na automatické?
Nerad bych aby se mi síť nekontrolovatelně přenastavovala na nějakou jinou polskou a pak mi to zbytečně bralo z kreditu peníze navíc.
No "pouhé" vypnutí a zapnutí mobilu nemění nastavení telefonu. Ale s technikou nikdy člověk neví
Nejjednodušší je to znovu zkontrolovat v mobilu.
Jinak název operátora se objeví, když vysunete notifikační lištu. A řekl bych, že na Android marketu bude nějaký widget, který dokáže název operátora ukázat na základní obrazovce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.