Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navoleni satelitu

Od: ikuru* odpovědí: 11 změna:

Prosim o radu, mam satelit na 2 družice to Astra1 a Astra 1D na Astře 1 mě nejdou navolit žadné programy

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

2x

Astra 1D je na pozici 40,5 W a inklinuje více než 4 stupně. Pochybuji, že ji přijímáte. Označení Astra 1 je nedostačující pro určení pozice satelitu. Suma sumárum na takto položený dotaz nelze jednoznačně odpovědět. Spíše bych předpokládal, že přijímáte české programy z pozice 23.5E nebo 1W.

Takže si ujasněte, co vlastně příjímáte a v čem potřebujete poradit.

kato*
hodnocení

2x

Tady na stránkách Skylinku najdete dole návody pro různé přijímače.Snad vám to pomůže. skylink.cz/...
doplněno 08.04.12 23:56:

tručné návody pro ladění některých nejrozšířenějších typů satelitních přijímačů:

Homecast S 3000 CRCI

Alma T1000

LinkBox Mini

SAT TV SONY

Amiko ird7800

ORION Irdeto

Strong 6500

BENsat 350IRS

STEINNER Irdeto

Technisat DIGIT M/...

Dizipia DS4H-35IRS

Technisat TechniB/...

Topfield 6000CR

GoSat 7050 v.2

TF SBP 2010

Mascom

Humax IRDH 5100

Zircone Skyline

ikuru*
hodnocení

děkuji za odpovědi Já se asi špatně vyjádřil mě jdou všechny české a slovenské programy ale některé německé jako třeba sport 1 a evrosport ne ukazije mě to ,, laděni,, a pak žadny signál

hujer123*

To, že přijímáte všechny české programy, je sice hezké, ale pořádf jste nám nesdělil, z kterého satelitu. Takže se zeptám, máte kartu Skylink, CSlink nebo UPC?

A nebuďte skoupý na informace - to je nově instalovaná parabola, nebo už někdy fungovala a teď nejdou německé? Máte dva konvertory, nebo jeden dvojitý - tzv. monoblok?

Přestalo to fungovat samo nebo po nějakém osobním zásahu nebo třeba po vichřici? O jaký jde přijímač? Je třeba napsat co nejvíce informací, aby se dalo poradit.

Dosud jsou všechno jen dobře myšlené dohady.

ikuru*
hodnocení

hujer 123 tak tedy jedná se o 4 roky fungujici satelit , karta Skyling, přijimač Strong 6500 ,při větru a dešti obraz kostičkovál ,myslel jsem že se mě hybe cela parabola. Zpevnil jsem držak pozapnuti mně naskočili jenom české a slovenské a par cizych programů. Zkusil jsem přeladit a bez vysledku. Musim dodat že jsem nijak z antenou nephnul.

hujer123*

Takže jsme se posunuli o kousek dál, jsme na pozici 23,5 východně. Zase musím jen předpokládat, že německé programy berete z pozice 19,2 východně. K tomu musíte mít buď dva konvertory přepínané DiSeqC přepínačem nebo tzv monoblokem (o motoru se nezmiňujete)

Pokud vám programy z 23,5 jdou a z 19,2 nejdou, může být chyba v přepínači, ve špatně nastaveném nastavení ovládání tohoto přepínače v přijímači. Dále vadným konvertorem na 19.2. Pokud se jedná o dva konvertory, může být závada v koaxiálním kabelu mezi konvertorem a přepínačem, včetně konektorů.

No a v neposlední řadě i v hnuté parabole, přestože si myslíte, že jste s ní nepohnul.

V přijímači si zkontrolujte nastavení DiSeqC - mělo by tam být něco jako DiSeqcA a DiseqcB. Další rady se odvíjejí od toho, zda máte dva konvertory nebo monoblok. Pokud dva konvertory, pak lze zkusit zapojit konvertory postupně s vyřazeným přepínačem přímo na svod k přijímači. Pokud 19.2 půjde, je chyba v přepínači, jeho nastavení nebo v kabelu. Pokud se jedná o monoblok, nezbývá, než zkusit jeho výměnu.

BTW pro příjem s mutifokusem doporučuji parabolu minimálně 80cm, právě kvůli rezervě při dešti.

Ještě mě napadá taková malá finta, abyste zjistil, že přijímač opravdu z pozice 19.2 nic nenaladí - zakryjte třeba alobalem ozařovač konvertoru na 23.5 a zkuste, zda nějaké programy fungují - Konvertor na 23,5 je při pohledu na parabolu zepředu ten vlevo.

ikuru*
hodnocení

hujer123 děkuji za fundovanou radu,ale pro mě je to moc složité budu si muset pozvat odbornika ještě jednou děkuji a až bude něco jednodušiho tak se na Vás pokud to bude možné obratim

nemamnick*
hodnocení

0x

Astra1 a Astra 1D - určitě?
parabola.cz/...
nemamnic

diky za radu ale já zapoměl dodat že tomu moc vlastně vůbec nerozumim

solenza*
hodnocení

0x

Zkuste se také poradit s těmito stránkami. Do vyhledávní napiště adresu, v seznamu najděte družice, jaké chcete příjímat a na mapě se Vám ukáže směr signálu.

dishpointer.com/...

figurek*
hodnocení

0x

no já nevím jak kdo, ale my chytáme Astru, co se jmenuje Astra 23,5 E. Astra 1 je myslím jiný satelit, co je na nebi úplně jinde.

skylink.cz/...

Nedávno jsem televizi přelaďoval sám, nebo spíš přesněji řečeno, naše televize se přeladila sama. Jen jsem zmáčkl pár knoflíků podle návodu na netu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]