Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pc ruší signál na televizích

Od: leclerk* odpovědí: 5 změna:

Dobré odpoledne,
vím, že se tu něco podobného řešilo, ale přece jen se raději ujistím (snad to nebude vadit). Mámmonitors TV (v 1.patře), který je připojen k PC. Samozřejmě, když je PC zapnutý, tak nejde multiplex ČT a ten kde je Nova HD, Smíchov, Fanda atd. Včera jsme ale museli koupit novou televizi (je v přízemí), která má už DVB-T a když je PC zapnutý, tak taky nejedou ty multiplexy, které jsem už zmiňoval. Dříve když jsme měli zvlášť TV a sep-top-box, tak vše jelo. Monitor i TV mají svou vlastní vlastní anténu. Dá se to nějak vyřešit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To je nějaká divočina. I kdyby nakrásně blbnul zdroj tak by to mělo v televizi tak maximálně prskat a v obraze dělat čárky nebo kostíčkovat. O úplném rušení multiplexu jsem ještě neslyšel. Zkuste uzemnit skříň počítače. Pod šroubek který drží bočnice dejte aizolováný konec drátu a druhý konec na mosazný ventil topení nebo provizorně i třeba na vodovod jestli to náhodou nepomůže.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tak tohle jsem ještě neslyšel ani neviděl a to mám na jednom kabelu 3 TV a až 3 PC. V první řadě bych se podíval na sílu signálu, který dává anténa a pak se zamyslel nad anténním rozvodem.

leclerk*
hodnocení

Tak jsem zjistil, že to PC na to mít vliv asi nebude. Teď už mlutiplex ČT nejede vůbec. Zřejmě bude chyba v kabeláži. Kabel od antény má asi 2m a je přepojený do dalšího cca 10m dlouhého kabelu, který vede do nové televize. Pomohlo by dát mězi toto přepojení např. předzesilovač? Jinak jsem zjistil že signál na televizi u multiplexu ČT je 100% a kvalita skáče mezi 0-10%.

doplněno 01.02.13 12:38:

ČT a multiplex 4 nejedou i když je PC vypnutý.

Ztráty v koaxu na deseti metrech by neměly být takové aby to bylo tolik znát. chyba bude někde ve spojkách nebo přímo na anténě. Teď je týden takové povětří že se mohla anténa pohnout.
leclerk*
hodnocení

anténa je pod střechou, bydlím v Syrovicích (cca 20km od Brna), takže signál by měl být dobrý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]