Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize LED nebo PLAZMA

Od: essen* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den. Chci si koupit novou televizi. Už jsem se byl dívat v kamenném obchodě,kdy jeden prodavač říká,že je lepší LED druhý,že je stále lepší PLAZMA. Tak nevím co je lepší. Chci televizi větší LED 117 nebo plazmu 127. Jak je to s vypalováním obrazovky? Mám starší Sharp LCD 107, ale už se na ní dělají tmavé pruhy a při sportovním přenosu třeba nyní při biatlonu, jak jsou dole výsledky, tak po zmizení tam ještě nějakou chvíli je odstín. Televizi sledují přes satelit s HD. Vybral jsem si 4 televizory mezi kterými se rozhoduji a potřeboval bych poradit zejména na jaké hodnoty se zaměřit. Děkuji.

alza.cz/...

alza.cz/...

alza.cz/...

alza.cz/...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Já bych šel do Sharpa mám jenoho z prvních LED a naprostá spokojenost.

hodnocení

0x

ja bych volil do 107 cm led a od 117 cm plazmu.

hodnocení

0x

LED ještě nejsou v prodeji ;), jedná se o LCD s LED podsvitem. Rozhodně berte LCD s LED podsvitem, plazma je zasteralá technologie i když fajnšmekři tvrdí, že mají lepší podání barev tak to stejně nepoznáte, v porovnání LCD-LED s plazmou se vám bude plazma zdát možná vyšeptaná :D

martinhajek*
Ano. A odpůrci plasem zase kontrují s tím že jde o zastaralou technologii, což je ale hodně chabý argument.
Ovšem ti co vybírají očima a kupují si televizor podle kvality obrazu, vyberou si plasmu. Co jiného...

ladaadal*
hodnocení

0x

Já bych se přidal s dotazem na ty hodnoty, na které koukat. Mám DIGI Tv a kamarád mi říkal, že kdybych vzal příliš velké rozlišení televize, tak to bude kostičkovat, protože DIGI nemá tak kvalitní rozlišení v signálu... Nerad bych po koupi ještě měnil poskytovatele.

martinhajek*
U DIGI TV nejde ani tak o SD rozlišení, jako o nízký bitrate. V obraze se objevují kompresní artefakty, tedy mozaikuje, kostičkuje, v pohybu se rozpadají detaily a podobně. To CRT televizor částečně maskuje, ale při velké úhlopříčce je to již velice dobře viditelné a dost rušivé.
ladaadal*

Takže bych vůbec neměl uvažovat o větší televizi. Přemýšlel jsem o cca 80-100 cm úhlopříčce, tam už to bude vidět?

martinhajek*
Já kvalitu obrazu u DIGI TV moc dobře znám, na velké televizi opravdu není o co stát. Je to mazanice.
jirbar*

DIGI snad má začít vysílat v HD

frantisekpetru*

Záleží, z jaké vzdálenosti se budete dívat.
A ještě k tomu dám svůj názor, se kterým samozřejmě nemusíte souhlasit:
Přjde mi nesmyslné připravovat se o kvalitnější podívanou na větší tv kvůli neochotě změnit poskytovatele tv vysílání.

ladaadal*

Já to zatím řeším ve fázi přemýšlení, takže spíš chytám rady a nápady. Je mi divné, že v hospodě, kde je taky Digi to promítají projektorem na plachtu skoro 2,5m úhlopříčka a obraz je dobrý. Znamená to, že projektor svou nekvalitou ty chyby a kostičkování skryje lidskému oku, nebo jak tomu mám rozumět. Někdo právě tvrdí, že když má televize menší rozlišení, tak tu nekvalitu neuvidím. Samozřejmě, že když se nedoberu kloudného výsledku, tak mi nic jiného nezbude, ale jak říkám, zatím sbírám informace.

samsungtv

Kostičkování nemá s velikostí tv nic společného. Velké tv ve fullHD mají obraz jak břitva, i ze vzdálennosti jen 20 cm je vše jako nejkvalitnější fotografie. Pokud máte satelit a přístup k HD pořadům, jiná volba ani nemá cenu. Většina velkých tv jsou plasmy, je to velmi dobrá technologie, hlavně s neuvěřitelnou životností obrazovky. Tím nechci kritizovat ostatní provedení, osobně jsem fandou plasmy a značky viz nick.

martinhajek*
Ale on NEMÁ přístup k HD kanálům, on má DIGI TV, tato platforma NEMÁ HD kanály a MÁ velice nekvalitní obraz v SD, proto založil tuto otázku.
ladaadal*

Přesně tak. DIGI Tv nemá HD kvalitu, proto se bojím, co udělá s obrazem kvalitní televize a nevím, kterých hodnot v technickém popisu se při koupi držet. Jestli teda rozlišení, nebo nějaké odezvi, nebo úplně něčeho jiného.Ještě se zkusím pozeptat vkamenné prodejně, jestli tam tomu budou rozumět. V Okey už se mi stalo, že mi u cédéček do tiskárny tvrdili, že se hoděj i na vypalování na drhou stranu. Byla to samozřejmě kravina, ještě že jsem jich koupil jen 5.

essen*
hodnocení

Děkuji Vám za diskuzi. Tak jsem již zakoupil televizi a rozhodl jsem pro toho Sharpa 117. Myslím, že jsem udělal dobře. S kvalitou obrazu jsem spokojený (Skylink) a má lepší obraz než původní LCD 107co mám původní. Televizi jsem zakoupil v OKEY a vylicitoval jsem cenu co byla nejlevnější na internetu tudíž jsem se dostal ještě pod cenu ALZY (nekoupil jsem hned první den a ještě jsem se trefil do slevového dne).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]