Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji poradit ohledně tzv. "tvrdého restartu" telefonu. Už před časem mi na mojí nokii 5530 přestaly fungovat některé funkce, jiné začaly fungovat trochu jinak než by měly. Byl jsem tak trochu líný to řešit, tak jsem to přehlížel, ale teď když jsem je chtěl odstranit tak jsem narazil na problém. Chtěl jsem rvyresetovat nastavbení telefonu, to mi vždycky pomohlo. Našel jsem, že se to provádí kódem *#7370# . A tady je ten problém, uložit kód jako číslo kontaktu a potvrdit jako hovor - nejde. Klávesnici mobil totiž nemá a ciferník na displeji je jedna z funkcí která se rozhodla nefungovat. Takže já nemám jak tam ten kód dostat Nějaké rady?
Předem díky
Tak buď vytvořit nový kontakt v Nokia PC Suite a uložit ho rovnou do telefonu (pokud to jde) nebo uložit kontakt do PC a synchronizovat PC s mobilem.
Nebo vytvořit kontakt v jiném telefonu a poslat si ho jako vizitku přes Bluetooth.
A nebo udělat Hardresettrojhmatem tady je návod mynokia.cz/... a tady nokiamania.mobilmania.cz/...
Ale je to bez záruky. Někde píšou, že tento trojhmat na vaši Nokii nefunguje a někde zas, že ho normálně používají. Tak to možná souvisí s verzí firmware.
A hlavně všechno zazálohovat. Ale když píšete, že jste softreset používal, tak předpokládám zálohu máte.
to je právě to, když to uložím jako kontakt a zkusím vytočit jako ohovor tak mi to hodí chybu "požadavek nebyl dokončen". běžně jsem to dělal tak že jsem přes ten ciferník zadal kód a bylo to bez problému, ale to teď nejde
edit: právě jsem několikrát zkusil ten trojhmat co je v tom odkazu, taky neúspěšně :/
No jo, ono se to vlastně po křížku/mřížce zapne rovnou, bez odeslání. Tady vlastně není důvod posílat to do sítě. Tak pak už jedině ten HardReset.
Kód je soft reset - dáte softwéru pokyn aby si načetl základní nastavení, trojhmat je hard reset - je to vlastně restart systému, jako když na PC zmáčknete restart tlačítko na PC skříni, taky je to "natvrdo"bez ohledu na to co si dělá systém.
Ale pokud vám nic z toho nejde, tak jedině co ještě v domácích podmínkách jde je přehrání firmwaru, ale s tím zkušenost nemám.
Návody jsou zde forum.mobilmania.cz/... a zde forum.mobilmania.cz/... Pořádně pročíst, promyslet, v případě nejasností se zeptat na tamnějším fóru.
A nebo počkat, jestli vám něco lepšího někdo neporadí u nás.
tak právě se mi povedlo provést alespoň ten soft reset, našel jsem to jako možnost kdesi v hlubinách nastavení telefonu.. Nicméně problém trvá, takže asi zkusím ten firmware, jde to přes nokia pc suite a tomu bych snad i věřil
tak vyřešeno, nokia pc suite obsahuje možnost "aktualizovat software" která stáhne zvlášť program na aktualizaci, pomocí toho aktualizováno a vše již běží
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.