Nejste přihlášen/a.
Krásný dobrý den,
mám tuto nabíjčečku -> alza.cz/... a v podstatě by se 4 tužkové baterie měli nabíjet 10.. nebo 16 hodin a pak podle mě kontrolky zhasnou. Dal jsem to tam včera mezi sedmou a osmou večer.. už přesně nevím kdy. Teď je jedna hodina odpoledne, to znamená, že baterie se už nabíjejí cca 18 hodin. Kontrolky pořád svítí.. jde mi o to, jestli už jsou baterie nabité a mám je vytáhnout, nebo mám počkat až kontrolky sami zhasnou a řeknou mi tak, že baterie jsou nabité. Jestli ovšem zhasnou :D .. Moc vám děkuji za odpovědi
..
Tak i podle návodu by měly kontrolky zhasnout. Tak zkuste to znovuvložení.
doplněno 27.01.13 14:06:Jen technická: Kde jste přišel na 10-16hod? Podle Alzy i podle návodu se nabíjí 1-4 baterie 220 minut. (ty dodávané, 2000mAh)
Čas se nemění podle počtu baterií. (teda nijak zásadně) Mění se podle stavu akumulátorů (vybití, stáří), teploty prostředí.
Dobrý den, a nemáte náhodou tuto? alza.cz/...
Tu jsme koupili nedávno, je tam 16hodinový časovač, což chápu tak, že po 16 hodinách časovač vypne nabíječku, tím se přeruší nabíjení, ale baterie byly nabity "už"po 10 hodinách (viz tabulka v návodu). Nezbývá nic jiného než podle tabulky vyhledat, které baterie se nabíjejí jakou dobu a hlídat si to a pokud zapomenete, tak se to po 16 hodinách vypne samo a pak teprve kontrolky zhasnou, tak si to vysvětluju já.
Ale píšete, že už je tam máte 18 hodin, tak nevím, ale u vámi poslaného odkazu s nabíječkou se 4 tužkové baterie nabíjí 220minut, aspoň je to tam psané.
Pokud nabíječka nabíjí proudem odpovídajícím jedné desetině kapacity tak nelze uplatnit detekci nabití podle delta U. Nabíjení se ukončí na základě délky nabíjení a to buď ručně po 14-16hodinách nabíjení, nebo může být nabíječka vybavena časovačem.
doplněno 27.01.13 14:44:Pokud jsou články nabité a přesto probíhá nabíjení tak se to většinou projeví jejich zvýšenou teplotou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.