Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtvrtá reklamace - vrácení peněz?

Od: htcdesire odpovědí: 9 změna:

Ahoj, u vodafonu jsem si koupil telefon a již 3x byl na reklamaci kde mi uznali vadu a teď jsem ho poslal po čtvrté - když přijde už počtvrté s znanou vadou ale opravený mám nárok na vrácení peněz? Nejsem z toho moc moudrý, děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavkazji*
hodnocení

0x

Nejsem si jist ale mám pocit že to musí být jedna a tatáž vada,pak vrátí korunky.

htcdesire
hodnocení

já mám dojem že musí být 3 stejné závady nebo 4 různé

zuzee*
hodnocení

0x
Manzel taky mel jednou na telefonu 4x stejnou vadu, ale poctvrte uz nezadal opravu ale penize.

buss
hodnocení

0x

To si chce napřed počíst v OBč. zákoníku, jaké máme práva, možnosti (popř. reklamační řád, tam však opatrně, nemusí být v souladu se zákonem) a pak reklamovat, tedy co po nich požaduji. Též na intu poradna pro spotřebitele.

htcdesire
hodnocení

Peníze můžete požadovat pokud prodejce uzná vadu jako neopravitelnou, nebo při třetí stejné, či čtvrté různé, prodejcem uznané vadě. Jedná se o § 622 odstavec 2 občanského zákoníku.

To znamená že ikdyž jsem ho poslal na opravu a přijde mi opravený, mám nárok na vrácení peněz? nebo ho musím rovnou poslat s tím že žádám o vrácení peněz?

"Odstoupit od kupní smlouvy může spotřebitel mimo jiné v případě, že opakovaně reklamuje (nejméně po dvou opravách) totožnou vadu odstranitelnou anebo vadu neodstranitelnou. V takovém případě má spotřebitel právo vždy podle § 622 odst. 2 občanského zákoníku odstoupit od kupní smlouvy a požadovat vrácení kupní ceny nebo může požadovat výměnu věci za novou. Prodávající je povinen Vaší volbě vyhovět."

"Větším výskytem vady je myšleno 3. oprávněná a uznaná reklamce stejného druhu, nebo čtvrtá oprávněná a uznaná reklamce různého druhu, nebo oprávněná a uznaná reklamce 3 podstatných vad na věci zároveň."

Takže pokud Vám uznali čtvrtou reklamaci máte právo na výše zmíněné. Takže s nimi o tom začněte jednat a nečekejte, až Vám věc přijde opravená.

majsterjoe*

Ale jeste mu tu reklamaci neuznali, ne? Prevzeti do opravy jeste neznamena, ze servis uzna opravnenou reklamaci.

htcdesire
hodnocení

přesně tak, ale již dvakrát tam byl se stejnou závadou a vždycky to byla vadná základní deska takže i třetí závada bude určitě chybná ZD ;)

htcdesire
hodnocení

Děkuji ;) Byl zatím na třech a řteď je na čtvrté, takže jak ihned přijde tak budu žádat vrácení peněz :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]