Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký Set Top Box?

Od: vlazy* odpovědí: 23 změna:

Nyní kdy televize v Česku přešla z analogu na digitál zvažují koupi nějakého levného, ale dobrého Set Top Boxu který bych mohl připojit k mojí starší ale dobře funkční analogové televizi. Nabídka různých Set Top Boxů je asi dostatečná, ale ne každý asi bude dostatečně dobrý a kvalitní a proto bych potřeboval poradit, jaký by asi mohl být dobrý nebo se kterým máte kdo dobré zkušenosti nebo případně který byste mi nedoporučovali. Od Set Top Boxu bych požadoval:

• Aby byl pro příjem MPEG-2 a MPEG-4. Bydlím blízko hranice s Polskem a v Polsku je televize vysílána v MPEG-4/H.256 kterou bych rád také přijímal.

• Aby měl HDMI vstup.

• Aby měl USB.

• Aby měl Bluetooth.

• Aby měl WiFI, ale není to nutnou podmínkou.

• Bylo by dobré, kdyby měl i internet, ale není to nutnou podmínkou.

• Aby měl alespoň 1 SCART konektor pro propojení s televizi, ale nějaký další SCART by nebyl na škodu i když toto už není nutnou podmínkou.

• Pokud by měl i DVD přehrávač tak by to bylo výborné, ale to by asi bylo už příliš a není to nutnou podmínkou.

• Aby byl co nejlevnější.

Nevím, zda vůbec něco takového existuje a dá se sehnat. Moje požadavky na Set Top Box jsou asi dost přehnané, ale možná se něco takového dá najít. Nemám ani příliš představu o ceně, ale do 1000 Kč nebo možná ani do 1500 Kč se nic takového sehnat nedá.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je asi podle požadavků neřešitelný problém. Proč to má mít Bluetooth, WiFi či internet?

Osobně bych se poohlédl po nějakým dvoutunerovým s nahráváním na pevný disk, ten udělá parády habaděj. Ještě bych pouvažoval, zdali pořídit STB nebo něco přidat a koupit satelit.

vlazy*
hodnocení

Taky si myslím, že ty moje požadavky butou těžko řešitelné, ale možná někdo bude vědět o něčem takovým. Bluetooth bych chtěl proto abych přes něho mohl připojit mobil, WiFi kvůli připojení k internetu a internet asi téměř každý ví k čemu je dobrý. Chtěl bych si na televizi přehrávat z internetu různé internetové televize, videa atp.

raadek*
Hledejte multimediální centrum s dvb-t na Heuréce. Snad najdete vhodný aparát. :)

Ten telefon mě nějak uniká, proč ho mít připojenej na STB a potažmo k televizi. Jinak internet umí satelity.

doplněno 28.03.12 23:55:

Jo, anebo to multimediální centrum, to by možná šlo.

vlazy*
hodnocení

raadek: Zkusil jsem na Heurece vychledat nějaké multimediální centrum s DVB-T, ale nic co by mne dostatečně zaujalo jsem tam nenašel. Nerad bych do toho investoval příliš hodně peněz. To už by pak asi bylo lepší investovat do nějaké lepší televize. Chtěl bych něco co by mi umožnilo na moji starší, ale dobře funkční analogové televizi sledovat DVB-T a umělo to i něco navíc. Nyní kdy analogové vysílání v Česku skončilo a v Polsku asi taky brzo skonči se mi nechce jen tak jinak dobře funkční analogovou televizi nechat zlikvidovat. Jinak podle toho co bych od toho požadoval bude asi lepší hledat multimediální centrum než Set Top Box.
jenyk: S tím mobilem se to dá jednoduše vysvětlit. Chtěl bych zobrazovat obraz z displeje mobilu i na televizi. Na větší televizní obrazovce se mnohem lépe prohlíží fotografie, videa a pracuje s internetem než na malém mobilním displeji kde často se bez lupy neobejdu.

stirecek*
hodnocení

0x

HDMI výstup k analogu nepotřebuješ.

USB ok.

BLŮTŮ záleží na prioritách, ale fotky se dají pomocí pc uložit na flešku.

WIFI - net se dá připojit drátem, ten vyjde levněji.

INTERNET v tv není to, co internet v pc, podporuje jen nějaké funkce.

Scart je běžný

A přehrávač dvd v setoboxu na co...přehrávače dvd dnes každý ruší...

Nejspíš bych koupil nejlevnější setobox za 4-5stovek s nahráváním na usb a šetřil bych na novou, třeba multimediální tv. Analogové martirium není třeba prodlužovat.

vlazy*
hodnocení

stirecek: Pokud se jedná o HDMI tak jsem myslel spíše o vstupu než výstupu. Přes to HDMI by možná šlo připojit mobil.
Ano fotky se dají přes PC uložit na flešku, ale mi nejde pouze o ty fotky. Ten Bluetooth jsem myslel, že by se možná dal mj. využít i pro zobrazování internetového obsahu z mobilu na televizi. Ono se internetové televize a různé video z internetu mnohem lépe sleduje na velké televizní obrazovce než na malém displeji mobilu.
Ano internet se samozřejmě dá připojit drátem, ale pouze pokud ten drát je natahnutý tam kde to potřebuješ. Proč ale zbytečně provrtávat několik zdí a natahovat drát když mám v celém domě dostupné WiFI z routeru a je to tak jednodušší.
Souhlasím, že internet v TV asi není to co v PC, ale já nemám v úmyslu v TV používat internet plně tak jak v PC.
Dovolím si nesouhlasit, že DVD přehrávače dnes každý ruši. DVD přehrávače jsou možná na ústupu, ale stále ještě mají svůj význam a využití a asi jen tak brzo nezaniknou.
Asi nakonec koupím novou televizi s DVB-T a možná i něčím navíc. Ta moje analogová televize je ale ještě dobře a bezproblémově funkční a tak se mi ji nechce jen tak zrušit pouze proto, že skončilo analogové vysilání, ale nakonec mi asi nic jiného nezbude.
stirecek*

Ono defakto bys mohl mobil připojit přes usb konektor, protože hdmi má většinou nějakou ochranu. Navíc není třeba vstup, protože když máš třeba uvnitř hdd, tak ten nahrává přímo ze signálu v nějvyšší kvalitě. Co se týká internetu, nedovedu si představit prohlížet stránky v tv, které bych ovládal na malém mobilu. To už mi přijde praktičtější propojit tv s notebokem přes hdmi a myší na gauči ovládám přímo, pokud tedy už bych chtěl net mít v televizi. Taky notebok můžu použít jako přhrávač filmů ve vysokém rozlišení. Mám doma sice domácí kino, ale formát dvd obrazu je někde jinde než dnešní televize, takže kino už používám jen na zvuk, když je dostupný film s vícekanálovým zvukem. Samozřejmě mám i crt 72cm, ale nejraději sleduju ve full hd, to podání obrazu je úplně někde jinde. Taky se může stát, že teď zainvestuješ do výše uvedeného vybavení a pak se ti odporoučí tvoje crt tv a co uděláš?...koupíš zase crt? Pak budeš muset koupit novou tv, nejlépe s wifinou, další dvd přehrávač, nejlépe bluray...Jinak ti ale rozumím, vybíral jsem mamce satelitní setobox hd, protože má novou tv, nakonec jsme usoudili, že kvůli tři hd programy nemá cenu vyhazovat cca 3500kč, tak zatím má sd setobox. Je to bordel, když dnes musí člověk ke každé tv kupovat další přístroj i kartu a nevěřím tomu, že by to nešlo udělat do jednoho. Jde jen o to, jak z lidí vytáhnout další prachy.

vlazy*
hodnocení

stirecek: Připojit mobil přes USB by sice šlo, ale nevím jak bych přes to USB dostal obraz z mobilu do toho Set Top Boxu. Nevím zda něco takového je vůbec možné. Nevím, ale předpokládám, že kdyby Set Top Box měl HDMI vstup tak by přes to snad mělo jít dostat do něho obraz z mobilu, jinak by tam to HDMI bylo asi zbytečné a nepoužitelné. Jinak mne ani tak nejde o nahrávání z mobilu do Set Top Boxu, ale hlavně o přehrávání a pak přímo o přehrávání na televizi.
Já si narozdil od tebe dovedu prohlížení internetových stránek v televizi a ovládaných na malém mobilu. Není to sice ideální a ani nemám v úmyslu takto běžně pracovat s internetem. Hlavně bych to chtěl používat na přehrávání internetových televizi a videa z internetu.
Propojení televize s notebookem by sice mohlo být určitým dobrým řešením, ale problém je v tom, že notebook nemám a alespoň prozatím nemám v úmyslu si ho pořizovat. Navíc ani nevím jak bych ho s moji televizi která kromě scartu a cinch konektorů nemá žádné jiné vstupy.
Vidím, že se mne snažíš tak trochu přesvědčit, že CRT televize mi přestane téměř určitě do 5 minut nebo maximálně do týdne fungovat a pak budu muset stejně koupit novou. Ani nevím zda CRT televize se ještě někde v obchodě dá koupit nebo zda se vůbec tyto televize ještě vyrábí. Samozřejmě nikdy nemohu vědět kdy mi moje starší CRT televize doslouží, ale prozatím je v dobrém stavu a předpokládám, že je schopná mi bez problémů sloužít ještě i několík dalších let. Nechtěl bych ji jen tak kvůli digitalizaci televizního vysílání na které není dělaná odepsat i když k tomu možná do budoucna dojde.
stirecek*

Já se tě nesnažím přesvědčit, že ti crt odejde. Ta moje je taky v nejlepší kondici, teď je málo využívaná a stála před deseti lety ještě víc, než dnešní led 117cm. Je škoda ji vyhodit, jen se ti snažím vysvětlit, že v DVB-T setoboxu je konektor hdmi zbytečný - tedy pro tebe, protože vysoké rozlišení ti nepřehraje tvoje tv a z mobilu ti úplně stačí usb konektor - jednoduše ho použiješ jako externí disk nebo flešku. A internet pro prohlížení stránek nemusí na tvé tv být vůbec čitelný, rozlišení 525řádků nebude nejspíš dostačující, navíc degradované formátem 4:3. Ona ta tv klidně může sloužit dalších deset patnáct let, ale dnes už je morálně zastaralá a v některých funkcích dost pozadu a i kdyby jsi sehnal to, co popisuješ, právě ta tv bude nejslabším článkem. A až někdy koupíš novou tv, která už má všechno v sobě, zase ti bude líto dát sbohem "vymakanému" setoboxu. On sice pojede, ale už ti bude zbytečný, protože do té doby budou k mání zase nějaké nové technologie, třeba tři dé bez brýlí...

vlazy*
hodnocení

stirecek: Možná se mne nesnažíš přesvědčít, že mi CRT televize přestane fungovat ale snažíš se mne přesvědčít, že mi je už úplně k ničemu i přes to, že je ještě stále dobře funkční a proto bych ji měl rozhodně a bez jakéhokoliv váhání odepsat na sešrotování a koupit novou.

Mne nezáleží aby mi televize přehrávala ve vysokém rozlišení. Jsem si vědom, že mi to z mobilu asi nepřehraje zcela perfektně, ale předpokládám, že by to snad mohlo být lepší na velké televizní obrazovce než na malém mobilním displeji. Taky si nemyslím, že by mi to na televizi nešlo přehrávat vůbec. Kdysi na starým počítači ve kterém jsem měl grafickou kartu kterou bylo možné propojit s televizi (CRT) mi to zobrazovalo na te televizi všechno docela dobře.

Vidím, že asi nechápeš o co mi jde a nebo se to možná ani nesnažíš pochopit. Já nemám v úmyslu ten mobil používat pouze jako extérní disk, ale hlavně pro zobrazování obsahu z internetu který v mobilu uložený nemám a to přes USB by asi nešlo. Alespoň nevím jak.

Ta moje CRT televize je už na současnou dobu dost zastaralá a to i přes to, že je dostatečně dobře funkční. Nejsem příliš náročný i když z toho všeho co jsem zde psal to tak může vypadat. Myslím si ale, že při spojení s vhodným Set Top Boxem nebo multimediálním centrem mi ta televize může ještě nějaký rok docela dobře sloužit. Vývoj v oblasti televizi a elektroniky jde dost rychlým tempem ku předu a tak když koupím nyní novou moderní televizi tak stejně za rok dva už asi bude považovaná za zastaralou a ne zcela dokonalou. Pokud mi ještě moje CRT televize může nějakou dobu sloužít tak s koupi nové bych asi ještě prozatím počkal.

stirecek*

Přeber si to už jak chceš, jen se ti snažím vysvětlit, že stejně takový setobox nikde neseženeš. Já jsem sháněl satelitní setobox HD s rf modulátorem - výstupem na druhou tv a měl jsem smůlu. SDčkové takové jsou, ale hdčkové prostě ne. No a ty bys chtěl obyčejný dvb-t s usb nahráváním, hdmi pro mobil, wifi na net a ještě dvd přehrávač. Je jisté, že v jedné bedně to nekoupíš, takže nejspíš budeš muset koupit všechno samostatně, ale to už budeš s cenou někde jinde. Pak už bych přemýšlel o investici do satelitu, tam by ses do pěti tis za něco solidního vešel. Ale pochybuju, že ten internet z mobilu do toho dostaneš, blůtů to mít nejspíš nebude a net jen po drátě jen pro některé aplikace. Na druhou stranu bys ho mohl do budoucna použít i pro full hd televizi. Když už nic, měl bys alespon víc programů a net propojit s pc třeba přes rs konektor a ovládat bezdrátovou myší přímo z gauče.

vlazy*
hodnocení

Přesně podle mých požadavků, tak jak jsem to uvedl asi žáden Set Top Box nebo spíše multimediální centrum neseženu. Chtěl jsem hlavně zjistit jestli náhodou někdo o něčem takovém neví. Byl bych rád kdyby to kromě DVB-T mělo ještě alespoň něco z toho. Budu nad tím ještě přemýšlet jak to vyřešít, ale není to moji prioritou co bych potřeboval nutně vyřešít co nejdříve.

stirecek*

No uvidíš, ale předpokládám, že v takové víceúčelové zařízení neseženeš. Do té doby bych asi koupit dvb-t setobox s usb, stál cca 400kč, ale spíš bych přemýšlel o satelitu se vstupem lan anebo jestli máš možnost upc, sice za peníze, ale kvalita. Je ale fakt, že vývoj jde rychle dopředu a když by měl člověk čekat na nějakou nej technologii, nemohl by si koupit nikdy nic. Já loni kupoval full hd tv s nějakými dvěma miliony bodů a letos přijde na trh rozlišení 4K s nějakými osmi miliony bodů nebo hlasem ovládané tv. Co to znamená? Pokud by chtěl člověk přijímat v nejvyšší možné kvalitě, musel by dnes zakoupené setoboxy nebo bluray přehrávače, foťáky a kamery hd opět měnit...a na jak dlouho by to zase bylo...rok dva?

vlazy*
hodnocení

Možná, že nakonec skončím u obyčejného Set Top Boxu. Trochu problém je ale v tom, že většina Set Top Boxu nabízených v Česku má BVB-T pouze s MPEG-2 a mne kvůli příjmu televizi i z Polska záleží i na MPEG-4. Také je často problém zjistit zda to DVB-T je MPEG-2, MPEG-4 nebo obojí, protože se to u mnoha výrobků neuvádí. Pokud to nebude mít zároveň MPEG-2 a MPEG-4 tak je to pro mne nepoužitelné.
stirecek*

androidmarket.cz/...

něco jsem ti našel. Cena je trochu jinde a taky nevím, kam se strká anténa. Nejspíš to bere signál přes usb tuner. V prodeji je zatím na slovensku, možná už i u nás, dál jsem nepátral.

vlazy*
hodnocení

stirecek: To vypadá docela dobře i když cena by mohla být trochu nižší. Také by mne zazímalo kde se u toho připojuje anténa, protože podle obrázku tam nikde nevidím anténní konektor. Asi ta televize bude ve formě samostatného USB tuneru a to už není ono a také záleží jak kvalitní ten TV tuner je. Nevím také jak se to připojuje k televizi protože tam nevidím žáden scart konektor.

Něco asi podobného jsem našel na multimedialni-centra.heur/....

No jako náhrada DVB-T settoboxu to moc nebude, ono to DVB.T tuner nemá, v tom odkazu je překlep :D

vlazy*
hodnocení

bmbx: Nevím co konkrétně máš na mysli, ale tenUmax Xtreamer Prodigy by podle popisu DVB-T tuner mít měl a Lifeview Android TV asi také i když asi samostatný na zapojení do USB. Pokud se jedná o odkazy tak jsou funkční a nevidím v nich žáden překlep.

Je tam překlep, protože u toho co píše stirecek, udávají interni DVB-T tuner a interní asi těžko bude napojitelný přes USB :D

Umax samozřejmě tuner má...

stirecek*

To je právě to, co jsem se ti snažil vysvětlit s tou televizí. Digitální zařízení se scartem už nepočítá a analogová krabička by zas tolik věcí neuměla a dohromady to moc dobře nejde. U toho lifeview je údajně tuner v usbéčku přiložený v balení, jak máš signál nebo jak by fungoval v praxi těžko říct. Taky bych byl zvědavý na obraz z tohoto zařízení na obyč crt televizi. Proto bych volil obyč tuner, pokud ještě nechceš investovat do lcd. případně ten satelit

vlazy*
hodnocení

stirecek: I mnohé digitální zařízení (Set Top Boxy, mulimediální centra, televize atp.) podle toho co jsem se na to díval scart mají i když ne všechny. Mne až tolik nezáleží abych měl obraz na televizi 100% dokonalý se všemi i pouhým okem neviditelnými detaily. Takový obraz jaký mám nyní na te CRT televizi s anologovým příjmem mi úplně stačí. Byl bych rád kdyby ten Set Top Box nebo multimediální centrum když už do toho investují peníze umělo kromě příjmu DVB-T i alespoň něco málo víc. Jinak televizní signál bych měl mít pro DVB-T dostačující.

stirecek*

Pak mě ještě napadá tohle - máš v tom dvd i blůray, HDMI 1,4 což je obousměrný pro zpětnou komunikaci, tedy teoreticky by mohl fungovat mobil - nevím jistě, navíc záleží, jak je na tom tvůj mobil, 1,4 nejspíš mít nebude, je tam zabudovaná wifi i hdd, kvůli ceně najít třeba něco bez hardisku, pro záznam bys použil fleš nebo bys pozděj dokoupil ext. disk., navíc v tom máš satelitní tuner - v budoucnu by stačilo koupit parabolu, monoblok, kartu a měl bys satelit - podpora 3d ze satelitu a díky hdmi 1,4 kabelu bys mohl mít do budoucna tu tv jak jsem ti psal s rozlišením 4K, nějakých 4096x2160bodů, takže by ti ten přístroj čistě teoreticky tak brzy ani morálně nezastaral, takže zase cena x výdrž, nechám na tobě.

eltasat.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]