Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou televizi?

Od: misa503* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Mám televizi starší OVP ( uvažuji o nové televizi ) , 100Hz digitální snímání, CTV 29WHD52, kde je úhlopříčka 70cm, formát obrazovky 16:9 a formát lze přepínat, funkce PIP ( obraz v obraze ), funkce POP ( obraz a obraz ), frkvenční syntéza, kabelový tuner + hyperband, EURO-AV konektory 2x.

K televizi mám napojen satelit přes Scart a do druhého Scartu mám napojen další satelit pro nahrávání jiného programu než na který se dívám. A protože se mi tyto funkce líbí a dost jej využívám, tak bych tyto základní funkce měl u nové televize LCD nebo LED. A dále české menu v EPG vysílání. Dobré by také bylo s S - IPS panelem pro dobrý kontras při extrémním úhlu, jas 500-600cd/m2, kontras 1500:1. Úhlopříčka by mohla být kolem 80cm. Prosím o případnou radu, jaká televize by toto v základě splňovala. Hlavně mi jde o ty 2x Scarty ...

Když je napsáno, že má nová televize 4x HDMI vstup, tak to znamená, že tam mohu připojit klasické moje Scarty?

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den,

koukám že ještě nikdo neodpověděl,tak já aspon napíši odpověd na vaší poslední otázku.

konektory SCART a HDMI jsou 2 rozdílné konektory. Takže váš konektor SCART do konektoru HDMI logicky nestrčíte.

Ale novější televize by min. 2 konektory SCART měli určitě obsahovat.

kamill*
hodnocení

0x

cez konektor HDMI sa prenáša hlavne signál vo vysokom rozlíšení t.j 1980 bodov v riadku .Prejde tade i bežný signál SD .SCART je tretoradový prenos bežného SD obrázku s 720 bodni Ak ma TV 4x HDMI znamena možnost 4 zdrojov HD signálu - receiver ,DVD PC -neviem

stirecek*
hodnocení

0x

Alespoń jeden ten setobox bych vyměnil za hádéčkový, protože novější tv buď mají možná jeden scart nebo nemají žádný a je to řešeno takovou redukcí, kterou u tv dostanete. Pak byste jeden setobox - ten hádéčkový propojila hdmi kabelem a druhý scartem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]