Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
když jsem se díval po nové TV, padl mi do oka Samsung UE37D5500. Mám rád Samsung a chci Smart TV. Nejsem si ale jistý, jde do této TV ještě připojet anténní kabel od kabelové TV (tento konektor: mall.cz/...). Taky by mě zajímalo, jestli někdo máte zkušenosti s nějakou TV od jeného výrobce, kterou můžete doporučit. Děkuji
Nevím odkud ladin bere informace, ale tahle TV nemá 2 , ale jen klasicky jeden anténí vstup. Mám tuhle televizi (jen s větší obrazovkou), takže to tvrdím na 100 %. A není to LCD, ale LED televize. Že je to dnes ve své třídě jedna z nejlepších současných televizí mohu také potvrdit. Před nákupem jsem si o tom leccos zjišťoval. Je mi ale divné, že by byla kabelovka připojena přes tento klasický RF koax kabel. Myslím, že kabelové settopboxy mají dnes snad všechny možnost propojení s televizí kabelem HDMI a tedy i digitální přenos signálu. Propojit to tím koaxem, znamená degradaci signálu a je pak ale úplně zbytečné si takovou televizi pořizovat.
Televize má digitální kabelový tuner, mpeg4, CI slot a z toho důvodu nepotřebuje set top box. Do CI slotu vloží CI modul (kabelovka od UPC používá Conax), do něj kartu, do anténního vstupu účastnickou šňůru a jede.
doplněno 29.03.12 00:59:Nepotřebuje DVB-C set top box, právě tak jako nepotřebuje DVB-T set top box, a kdyby byla vybavena ještě DVB-S, nepotřebuje ani satelitní set top box. Proč by tedy mělo docházet k degradaci signálu?
Proč by ale měl platit další peníze za Clmodul, když má zapůjčení settop boxu od kabelovky zdarma? Takže když pak STB propojí s TV anténím RF kabelem, k degradaci dojde. Chápeš?
To chápu, ale pochybuji, že se tazatel ptal na toto. Jinak spárovaný modul s kartou od UPC stojí 1500 korun a set top box může použét u druhého televizoru. Ta investice při ceně televizoru za to určitě stojí, už kvůli jednoduššímu ovládání jedním DO.
Pokud by chtěl ale případně využít nahrávání a vzal si od UPC PVR (pak by měl taky jen jedno DO), pak by mu byl výdaj za Cl modul na nic. Jen si nejsem jistý, zda mu nechají STB, když si zaplatí Cl modul. Ale jinak máš pravdu.
No, je to věc názoru. Atˇ se tazatel zařídí a rozhodne podle sebe, informace jsme mu poskytli.
Televizi neznám ale aby tam nešel zapojit anténí kabel, to by bylo divný, ne? Jinak mám Philipse a nic moc teda Do Samsungu bych ale asi nešel. Chtěl bych Panasonica
Ale je to jen můj názor
jarahosek:
sice píšeš, že to je tvůj názor a já ti doporučím jej trochu přehodnotit
v současné době je Samsung na samé špici v LCD TV, ty bys chtěl Panasonica, který donedávna tvrdohlavě vyráběl překonanou technologii - plazmy, sám uznal, že už s tím nepochodí a vrhnul se taky na LCD
Jinak děkujeme za informaci, že máš Philipse a že není nic moc :D
Pokud má od kabelovky setobox zdarma, tak ten je jen SD, takže ten se propojuje přes anténní vstup. HáDéčkový setobox dává kabelovka za tuším 99kč měsíčně v akci a je to lepší řešení než ci modul, protože má hardisk a zpožděné nahrávání, tedy můžu se kdykoliv v pořadu vrátit až o hodinu zpět. Dají se nahrávat dva programy současně a pro HD vysílání je s tv propojený hdmi kabelem. Proč by nešla tahle tv normálně propojit anténním konektorem to fakt nevím, leda ji prodat a koupit sharp
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.