Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dnes jsem zapla televizi a nejde mi obraz ani zvuk. Kontrolovala jsem všechna připojení, všechno bylo OK, satelit podle mě funguje normálně, tak jsem docela zmatená z toho, kde je chyba. Když zapnu televizi a satelit, tak mi normálně naběhnou programy, ukazuje to, že je plný signál a i správný program, který má te dané stanici běžet, ale nezapne se mi ani obraz ani zvuk. Nevíte někdo, čím by to mohlo být?
Děkuji
Nora
To, že zapnete receiver a tv a zobrazia sa vám mená programov ,ktoré tam predtým bežali znamená to ,že funguje spojenie receiver po TV . Treba skontrolovat prepojenie od paraboly po receiver ,lebo to čo podla vás ide ,to je v pamati receivra a signál može byt nulový! Urobte toto : Dajte MENU a nastavenie antény a tam čitajte Satelit 23,5 E , frekvencia, polarizácia, FEC a hlavne SILA A KVALITA SIGNALU a to by malo byt viac ako 50% . Pravdepodobne kvalita bude na nule a žiadny signál nejde z anteny do prijímača . Otázka : aké mate tieto dve čísla -podla toho určíme diagnozu.
doplněno 27.03.12 22:34:predpokladam ,že omylom niekto neprepísal režim AV ,alebo nezmazal inú informáciu z prijímača
V dotazu je málo informací. Předpokládám, že máte parabolu na 23,5 ° (Astra 3a) a české prograny. Zkusil bych znovu ručně zadat kmitočty 12 525-V-27500-3/4 a prohledat a uložit. programy. Ty by se objevily na konci seznamu všech programů. Pokud se nic nenačte, tak je závada od pozice paraboly přes konvertor a přijimač konče. Takto těžko určit. Pokud máte přepínání na dvě družice 23,5°-19,2°, může být problém tam.
Tím "správným programem" myslíte, že je funkční EPG, je tam název konkrétního pořadu, nebo je tam název programu (např. CT1, TV JOJ)?
1. věc. Vypněte satelit dálkovým ovladačem a pak ze zásuvky. Nechte tak půl minuty vypnutý a pak zas zapojte do zásuvky a zapněte satelit. Jestli se vám to stalo z ničeho nic, tak tenhle reset by to mohl vyřešit.
Dále pokud to nepomůže univerzální základní rada je: spustit automatické ladění a pak se podívat na původní pozice a nakonec seznamu, jestli se programy naladily. Nemusí mýt úplně na konci. Prohledejte posledních min. 30
Ještě je tu jedna rada, jestli máte vyhledávání podle názvu, tak zkuste najít třeba ČT a zkontrolovat všechny co najde jestli některý nejede.
Pokud zklame i tohle, tak potom ruční ladědí, jak doporučoval kolega.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.