Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám dotaz ohledně nabíjecích baterií... mám AA baterie GP 2100 a nabíječku GP PowerBank.
Na bateriích je napsáno standard charge 16hrs. at 200mA, jenže nabíječka nabíjí AA baterie 160mA.
Je tedy v pořádku, když je nabíjím stylem (16*200) / 160 = 20hodin?
Každej tvrdí něco jinýho, tak prosím někoho, kdo o tom fakt něco ví..
Předem díky
Ano, počítáte správně. Ale nikdy nevíte z jakého hlubokého vybití začnete nabíjet - takže můžete i přebíjet. Přebíjení poznáte, že se aku hodně hřejí . Doporučuji automatickou procesorem řízenou ( delta V) nabíječku, která nabíjí regulovaně každou šachtu solo. Byvá v popisu - nabiji 1 - 4 články
Toto splňuje např nabíječka IGo procesorem řízené nabíjení. igo.cz/...
doplněno 26.03.12 13:53:To co používá PETES je obdoba té mojí takže je vhodná gpbatteries.cz/...
des
co doporučuješ se zdá, že je to nabíječka, která nabíjí články do páru. tedy nevyhodnocuje, každý článek. Zřejmě každá LED hlásí stav nabíjení 1 páru. Tyhle nabíječky se začínají šířit jako mor. Poctivá nabíječka 1 - 4 články stojí tak od 600 Kč
juro,nabíjím v ní baterie co mne napadnou,jen je dávám shodně kapacitně,nepociťuji,žeby některá byla přebitá či naopak.Když nabíjí blikají diody,když jsou nabité tak svítí plynule.Nemám problém.Mám i tu drahou,za 1020ká ale radši používám tu "levnou"je to rychlejší.
Použivám nabíječku Voltcraft IPC-1l srovnanicen.cz/... , která je i diagnostickou stanicí a zjišťuji, že moje milované Sanyo Eneloop už se rozjíždějí v kapacitěě o 10%. Tak pro mě raději každé tolik kolik potřebuje každý článek ač byly v sadě.
Ten výpočet máš správně.
Ale pokud je to trochu kvalitní nabíječka, tak má určitou inteligenci a dokáže rozpoznat, jak moc už jsou baterie nabité. Takže je nabíjí na určitou hodnotu a potom nabíjení ukončí a pouze malinkatým proudem nabíječka udržuje betarie maximálně nabité.
Pokud je nabíječka stará, která neumí sama ukončit nabíjecí proces, tak je lepší na ni našetřit a koupit ji.
Já si neumím představit, že bych nabíjel baterie, musel je přesně po vypočtené době vyjmout z nabíječky (a nebo se ještě strachovat, jestli baterie při nabíjení nevybuchnou).
Takže já dám baterie do nabíječky a třeba za dva dny, když si na ně vzpomenu, tak jsou nabité a mám to bez starostí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.