Nejste přihlášen/a.
Lidi sháním nějakou kamerku na občasné natočení, vyšší odolnost, či vodotěsnost beru jako velké + ale né, jako rozhodující parametr. Náhledový display a mass storage samozřejmnost. A jde mi především o plynulost obrazu, dobrou světelnost objektivu a aby to bylo hezké. Obrazem mi přijde výborna GoPro, akorát nemá moc všestranné použití. Díval jsem se že velmi zajímavá obrazem a vlastnostmi je ZX5 od Kodaku, ale už to nějaký pátek je, teď jsem narazil i na Zi10. Máte někdo s něčím zkušenosti? Jinak cena těchto kamer (do 3000kč s DPH) je tak můj strop, na tady občasné natočení nic víc nepotřebuji. Jinak zoom pro mě není důležitý, spíše výdrž na baterii (případně možnost AAA).
Díky za rady, tipy, zkušenosti a ušetřete mě odkazama na nějaké recenzní servery atd... podmázlé výrobci. Když jsem +- vybíral mezi spousty tohoto druhu a ceny, tak jsem procházel uživatelské videa na youtube.
Díky Moc
Záleží na použití. GoPro je bomba na sport, do RC modelů a tak. Ale na natáčení rodinné oslavy je k ničemu. Něco co by vyhovovalo na oboje neexistuje. Záleží na tom co potřebuješ. Třeba u toho GoPro je super velmi širokoúhlý záběr, který skoro nikde jinde nenajdeš - fajn na pohyb, ale do interiéru děs. A promiň, ale to "aby to bylo hezké" je absolutní nesmysl.
.
Ale jestli máš limit 3000 tak není co řešit, všechny kamerky v tomhle limitu budou kompromisní. Pevné objektivy zaostřené na nekonečno, zoom žádný nebo jen digitální (takže k ničemu), často problémy s rychlým pohybem (kácení kolmic), pomalá změna expozice při změně světelných podmínek, nulový nebo mizerný stabilizátor. A to říkám jako člověk který má do RC modelů HD kameru od Samsungu která se do toho limitu taky vešla a jsem s ní s ohledem na cenu spokojený. Ale oproti GoPro HD je obraz ZCELA někde jinde...
sry, ale mám pocit, že jsi vůbec nečetl mou otázku a odpověděl jsi jenom na to co jsi chtěl, a to jsou zrovna věci co vím, protože jsem je zmínil právě v otázce.
Potřebuji spíše konkrétní tipy na modely, případně s videorecenzí, mnozí některé kamery vychvalují a pak je to hrozny zblitek ten obraz.
Na tvoji otázku ale nejde konkrétně odpovědět, protože se konkrétně neptáš. Hledáš "nějakou"HD kameru, která bude zároveň odolná, vodotěsná, s LCD, s dobrým objektivem a cenou do 3 tisíc. Taková NEEXISTUJE. Navíc GoPro má zcela jinak udělaný objektiv, je daleko víc širokoúhlý než kterákoliv jiná běžná kamera - což je na dynamické záběry ve volném terénu super, do interiéru tragédie. Důležité taky je jestli tu kameru chceš primárně držet v ruce nebo má být k něčemu přidělaná.
Slušná ukázka z té Zi10 je třeba tady
no právě zvažuji jestli tu Zi10, nebo jestli třeba není lepší ta ZX5? protože ta je obrazově a celkově odezvama dost slušná, viděl jsem i pár srovnání GOpro, a v některých scénách na to že stojí sotva 3tinu si nestála vůbec špatně, a šlo vidět že je i v obraze lepší než ZX3. Obě kamery splňují to co hledám (od Kodaku), jen nevím, jestli třeba jiný výrobce v podobné ceně nedělá ještě něco vychytanějšího, trh je docela zahlcen tímto, a proto jsem tu vznesl dotaz. třeba už někdo řešil něco podobného a nakonec nějaká zvítězila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.