Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radiostanice AM nebo FM

Od: hbikerd* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

Mám dotaz je v ČR povoleno AM nebo jen FM u CB?

Děkuji

HbikerD

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

3x

U nás na CB jen FM.

doplněno 20.03.12 21:46:

ctu.cz/...

doplněno 20.03.12 21:48:

článek 2. bod g.

lui*
hodnocení

2x

AM asi jen na prvních 8mi kanálech.

buss
hodnocení

2x

Už dávno tomu jen FM, viz přílohy na webu telekomunikací.

ok1jfk
hodnocení

0x

AM-oficiálně zrušeno k 1.1.2000. Jiná věc je,že každej druhej má starou mašinu s AM.Okolní státy dál jedou i AM.

hbikerd*
hodnocení

Děkuji za odpověd, v práci řešíme to že zákazník má motocykl s radiem které je standartně vybaveno CB a jede na AM,zákazník se chce domlouvát s ostatními uživateli.

buss

Ano, zvláště starší CB je mají ale to neznamená, že AM může používat, u nás ne, riskuje.

neniproc
hodnocení

0x

Zatím jen FM (AM bývalo). Podle všeho se v rámci harmonizace v EU modulace Am vrátí, a nově přybude SSB. A to brzo, nějak v polovině t.r.

martinhajek*
Já doufám že ne. Moje síbíčko umí jen FM.

lui*
hodnocení

0x

Jedna novinka, která by mohla zajímat uživatele CB:

Rada ČTÚ schválila dne 24. dubna všeobecné oprávnění č. VO-R/7/04.2012-6
k využívání rádiových kmitočtů a k provozování občanských radiostanic v pásmu 27 MHz.
Důvodem pro vydání tohoto všeobecného oprávnění, které nahradilo dosavadní všeobecné
oprávnění č. VO-R/7/08.2005-22, je potřeba implementace nového rozhodnutí
CEPT/ECC/DEC(11)03 z 24. června 2011 o harmonizovaném využití kmitočtů občanského
pásma (CB) rádiovými zařízeními. Zejména se jedná o umožnění vysílání s amplitudovou
modulací DSB s vyzářeným výkonem 4 W a SSB s vyzářeným výkonem 12 W na kanálech
č. 1 až 40 a o některé další drobné úpravy. Cílem změn je sjednotit podmínky v České
republice s podmínkami v sousedních státech. Všeobecné oprávnění nabývá účinnosti
1. června 2012.

zdroj:

Měsíční monitorovací zpráva č. 4/2012
Českého telekomunikačního úřadu
Duben 2012

hbikerd*
hodnocení

Děkuji za odpověd

martinhajek*
To v tom bude pěkný bordel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]