Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké družice naladit na TV?

Od: standa1* odpovědí: 24 změna:

Zdravím,před časem cca 2 měsíce,mi zmizely ze sat. všechny slovenské programy.Nevíte někdo jak je naladit zpět? Satelit mám asi už 5 let (bez poplatků) hledám na družicích Astra 1-2 ,slovenské kanály to sice najde ale nefungují.Není možné že začly vysílat přes jinou družici?

Děkuji za odpovědi ;)

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

2x

p.Standa1 toto nesuvisí s vaši "dovednosti",ale líností prečítat si výzvy skylink,cslink o zmenách frekvencii k 1.2.12 Ak to urobite iba podla radcov hore ,tak je to málo a nebude to dobre! Jedná sa o cca 6 zmien okrem 11836 sa mení viackrat FEC NA 5/6 a pokial urobíte iba automatické oscanovanie 23,5 E tak v pamati reseivera ostáva staré FEC 3/4 a nič vám tam nepribudne!.Vy to musíte pre konkretny transpondér-frekvenciu " prepísat" individuálne pre 11895 ,12070 ,11979 atd a každu zmenu nanovo naladit!. Otvorte si stránku Skylink -Na stiahnutie -Parametre pre naladenie po 1.3.2012 a opravujte.

Ale jdi Ty(Vy) brepto :) Ladil jsem dva roky staré přijímače i pět let staré a žádný po mě FEC nechtěl. Dal jsem automatické ladění a vždy mi to ty přeladěné programy našlo. Volně šířené i ty placené.

...

Ale jasně, neměl jsem v rukách všechny značky, tak se může nějaká najit, která si s tím bez pomoci neporadí.

doplněno 20.03.12 01:16:

Jo a dal jsem vám "dobrá odpověď! :) Sice omylem a vypadá to, že s Vámi nesouhlasím, ale třeba to někomu fakt pomůže.

doplněno 20.03.12 01:18:

Zajímavé, je že už se to tu řešilo několikrát a vždycky stačilo automatické ladění, případně ruční proladění konkrétního transpordéru.

standa1*
hodnocení

něco je v háji...ted už nejdou ani čt...*zed*

To je divné, to je divné.

Zkuste prohledat/naladit jen frekvenci 12525

polarizace(polarita) - Vertikální "V"

Symbol Rate(SR) - 27500

kdyby to chtělo FEC, tak 3/4

doplněno 20.03.12 20:05:

Jsou to parametry na ČT

standa1*
hodnocení

Dnes už na to nemám nervy...co se stane když dám tovární nastavení?

hop®

Podle mne by to mělo naladit vše, co to najde!

No to mě napadlo, jako poslední možnost. Taky jsem to tak kdysi doma na jednom saťáku udělal, když jsem už nevěděl kudy kam. Sice mi to smazalo všechny přednastavené programy, ale dal jsem automatické ladění a jak napsal hop bezproblémů mi to našlo všechny programy. A jako bonus nemám tam 1200 stanic na nic (z hotbirdu,eutelsatu...) ale jen kolem 300 ze dvou Aster.

Nejspíš to po vás bude chtít heslo. Pokud jste ho neměnil, tak bude 0000 nebo 1234

A zkoušel jste tu hopovu radu, vypnout (chvíli počkat, pár minut, radši víc jak míň) a zase zapnout? A když tak zkusit znovu přeladit.

hop®

Tazatel si třeba myslí, že si dělám legraci... :)

standa1*
hodnocení

Milý Kamille...na slovo línost jsem dost alergický, nevysedávám u televize s lahváčem v ruce ,ale musím pracovat, a to často i 12-16h denně,děkuji za radu za každou jsem vděčný,po pročtení těchto všech příspěvků jsem zase o něco chytřejší a rád se něco nového přiučím,ale i tak bych prosil než někoho nazvete lenochem tak si to rozmyslete.

kamill*

priatel Standa1: zbytočne se ohrazujete ,že máte práce a nejste lenoch ,opak je pravdou -hledáte pomoc na Astre 1=19,2E, Astre 2 = 28,5 E a kupodivu vám tam slovenské progr. nejdú?! Od prosince sa na str. Parabola.cz, Satcentrum.cz, Skylink dokola píše o Kulovom blesku k 1.2.2012 a zrazu vy nemáte signál? Poradil som čo máte urobit -je to na vás

priatel Pepr: Automatické preladenie Astry3 ,ktorá má viac ako 40 transponderov nemeckých,holand,česk.slovenských nemá význam ,ked potrebujeme opravit iba 6 ks Skylink, nie 40 .V aut režime vie receiver zvyšovat frekv.od od cca 10500 po 12500 v kroku cca 4 MHz a vie menit H,V vie zmenit FEC z 2/3 ,3/4 ,5/6 ,ale ked v pamati nemá ,že existuje aj 9/10 tak túto nehladá! V autom.režime nevie opravit 11797 na DVBS2/8PSK pilot ON- toto musíš prepísat LEN ručne, inak tam nič nebudeš mat .Ten bod omylom daný vrátim, ak nááááhodou uhádneš nejakú odpoved -čakaj .

Ale Kamille nač ten arogantní tón? Jsme tu abysme pomohli tazateli a ne si honili triko.

Navíc to co jste napsal v poslední odpovědi, je pro otázku bezpředmětné. DVBS2 a fec 9/10 je pro HD programy a tazatel potřebuje základní nabídku.

Automatické přeladění všech transpordérů případně manualní prohledání jednoho konkrétního je pro první pomoc nejednodušší. A taky to zatím u každého fungovalo.

Ten bod si nechte, já z něj nezbohatnu.

kamill*

Priatel Pepr ,prečítaj si,kto koho nazval breptou a ako si si ospravedlnil chybu za nechcený bod pre mna. Neviem ,či tazatel pochopil na mojom extremnom príklade FEC 9/10 ,že niektoré veci sa nedajú opravit v režime automatický ,ale IBA ručne= manualne prepísat ,lebo ty si to určite nepochopil ,že čo v pamati receivra nie je ,treba ručne vložit . To s DVBS2/ pre HD je druhý príklad, keď 11797 doteraz bola použita ako SD a musí sa ručne zmenená ,v autom režime to neurobiš .Bezpredmetné sú tvoje informácie ,že sa ako bonus naladí 1200 ,alebo heslo.

ta 11797 bola iba SD

standa1*
hodnocení

No asi se na tuhle debatu vyprdneme,pánové krásné večery přeji a děkuji za rady *palec* nějak si poradím.*smich*

Sorry Stando. Nějak se to zvrhlo. S Kamillem je těžké pořizení.

Snad se vám to podaří. Dejte pak vědět co pomohlo.

standa1*
hodnocení

vyřešeno...musel jsem vyměnit kartu,ta stará byla sice patná,ale nějak nemocná...*nevi*

hodnocení

0x

Jasně, měnil se transpordér, tudíž i frekvence. Dejte si automatické ladění a ty "nové" programy byste měl na jít na konci seznamu naladěných programů. Pak stačí je jen přemístít na žádané místa.

standa1*
hodnocení

ano programy najdu,ale nefungují...*nevi*

doplněno 18.03.12 23:10:

teď jsem se koukal na cs.link a karta kterou mám je neomezuje,má je v nabídce,takže blokování ze strany poskytovatele to asi není...

Zkontrolujte ty nově naladěné podle tohoto: Ty nově naladěné, správné, programy poznáte nejsnáze tak, že nemají v EPG přelaďte, ale mají normálně program. A na jistotu to máte, když si zkontrolujete frekvenci:
11836 MHz pro STV1, STV2, Markíza, JOJ, JOJ Plus, Doma, TA3 a Patriot TV
12070 MHz pro Prima Cool
11895 MHz pro Fashion TV, Stil TV, CETV aTv8
Jestli máte vyhledávání programů podle názvu, tak najděte všechna s požadovaným jménem (určitě jich je vícTřebo JOJky mám 3x) a zkontrolujte všechny. Nemusí být zrovna na konci seznamu. Nebo si je aspoň seřaďte podla abecedy, ty se stejným názvem budou samozřejmě u sebe.
standa1*
hodnocení

zítra se v tom pohrabu,uvidíme...tohle není zrovna dovednost kterou bych ovládal *bzum**smich*

Já na to mám na ovladači tlačítko " i "

Jinak se kmitočty ukážou i když zmáčknu "OK" a naskočí mi seznam programů s malým oknem náhledu vysílaného programu.

hop®
hodnocení

0x

Podobný problém: po kompletním novém naladění fungovalo minimum programů. Pomohlo vypnutí boxu, vyjmutí karty, vrácení karty a zapnutí boxu...

No jasně! Zapomněl jsem na základní otázku ajťáků... "A zkusil jste to vypnout a zapnout?" *smich*

hop®

Jj, ono to občas bývá fakt to nejjednodušší a funkční řešení! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]