Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led dioda 9x

Od: kibirad odpovědí: 8 změna:
Chci se zeptat jestli by šlo zapojit 9 diod jak je na obrazku na 12v asi z nabijecky na mobil parametri led diod :Uf: 3.2-3.6VIf: 20mA (abs. max. 30mA)Iv: 13000-15000mcdPd: 108mWVyzařovací úhel: 18°-22°odpor se mi zatím nechce počítat ale později ho sem snad přidák
Led dioda 9x

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kibirad
hodnocení

černé tečky jsou diody

lui*
hodnocení

0x

Tady je asi něco špatně, ne? 20mA a 13cd? To mi nehraje. Co je to za typ diod?

kibirad
hodnocení

jde o supersvítivé bílé led a jinak jsem se sekl je to 10v střídavýho proudu a s tím nemám zkušenosti je topreba nejaky specialni odpor? nakonos to budou dve vetve viz obr:

mkat*
hodnocení

0x

Teoreticky ano,pokiaľ to trafo utiahne prudove..Treba skusiť či pri zapojeni na ledky neklesne napetie.

kibirad
hodnocení

cerna tecka jsou bile diody rervena cervene a modra modre. z nabijecky jde 10v stridaveho ale nevim jestli jsou potreba nejake specialni odpory predem dik

Led dioda 9x #2
radarbrdy*

k poslednímu obrázku: do každé sérivé větve si zapoj odpor do série. Takže minimálně 6 odporů. Bílá, červená, modrá dioda mají trochu rozdílné Uf, takže rozdíly se nasčítají při sériovém řazení. Proto jsou nutné ty odpory. Pokud máš střídavé napájení, jednu větev polarizuj v opačném směru, tj. 20ms poteče proud jednou větví, a 20ms poteče druhou větví. Odpor si spočteš třeba takto: (10V- 3x3V)/0.01A=100ohm. Odporů si nakup hned více hodnot, pak si je různě pospojuješ (vyladíš proud větví), běžné miniaturní 0.6W budou OK.

hodnocení

0x

a takový obrázek?

doplněno 19.03.12 19:13:

totiž ta "křižovatka " na těch červených diodách na tvém obrázku je dost problematická...

Led dioda 9x #3

takto nějak by to mohlo vypadat podle návrhu radarbrdy...

já vím, že tam chybí ty šipky značící LED, ale už se mi nechtělo kreslit

Led dioda 9x #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]