Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Současný poslech z TV Samsung i ze sluchátka

Od: zinda* odpovědí: 10 změna:

Vážení

Upravil jsem svůj původní příspěvek "Současný poslech z TV Samsung i ze sluchátka"podle vašich pokynů t.j. pouze jeden obrázek, dále jsem zkrátil text a doplnil ho o další zkušenosti z provozu. Nevím zda ho pouze uveřejníte i s obrázkem v textu, nebo obrázek zvláště, proto obrázek zasílám navíc ještě zvlášť.

Doufám, že bude již uveřejnitelný a pomůže řešit obtíže nedoslýchavých, tak jako to umožňuje mě a naší rodině.

S pozdravem

Zdeněk Antoš

doplněno 15.03.12 11:18:

Současný poslech z TV Samsung i ze sluchátka_D

Špatně slyším (83 let), potřebuji regulovat nezávisle na ostatní rodině hlasitost do sluchátek. U tohoto nového TV Samsung LE32D550, když zasunu konektor sluchátek do zdířky sluchátka ² , tak vypnu pro ostatní rodinu zvuk. Mám sluchátka KOSS KE/29 s regulátorem zvuku ( http://www.mall.cz), které jsem dosud používal u televize Sony (částečně zasunutý konektor sluchadla) při samostatném STB-T, což umožňovalo poslech jak do sluchátka, tak nerušený poslech ostatním.

Za 3 týdny jsem pročetl všechny dotazy na toto téma, jak v Poradna.cz ,tak v ostatních poradnách i mé dotazy u dodavatelů. Koupil jsem a namontoval podle porad i součástky za 200 Kč. Výsledek nula, vždy nešel zvuk v TV nebo ve sluchátku nebo řešení by bylo příliš drahé a zdálo se mi i složité pro mě-amatéra.

Nakonec to vyřešil SCART_JACK adaptér za 46 Kč..( hqshop.cz/...). Tento adaptér bohužel, podle mé zkušenosti, žádné renomované firmy s televizory, nenabízejí a podle mých mailových dotazů ani neznají. Lze jej objednat pouze u některých internetových firem.

A) Popis jednoduché fungující sestavy pouze TV Samsung + sluchátka _napojení z domovního rozvodu TV signálu.

Přímo do zásuvky "C" SCART TV Samsung zastrčíme SCART 61 SCARTadapter -3,5mm. Do jeho vyvedené zásuvky JACK zastrčíme prodlužovačku JACK 3,5_JACK 3,5 (mám délku 5m) a do ní napojíme sluchátka s regulací hlasitosti zvuku.

Zkušenost z provozu: Zesiluji si zvuk do sluchátek na vyšší hlasitost i při snižování hlasitosti TV pro ostatní rodinu. (Pozor zkušenost, některá sluchátka s regulací zvuku nezvyšují, ale pouze snižují hlasitost nastavenou pro ostatní posluchače TV).

B) Popis mé složitější fungující sestavy s napojením 2xTV,DVD+HDD a VCR a dvou Scart adaptérů:

Obývací pokoj_napojení z domovního rozvodu TV signálu.:

TV1 Samsung do něho SCART s rozbočovačem, z něho První vývod SCART_SCART do VCR Panasonic zásuvka AV1/TV (přehrávání VHS)

Další propojení. VCR-VÝSTUP, TV2 Goldstar_RF IN. Rozbočení do starého TV2 Goldstar (bez STB-T) umístěného vevzdáleném pokoji za betonovými stěnami, kde mohu poslouchat program nastavený na TV1 i při jeho vypnutém obrazu a zvuku u TV Samsung, (abych nerušil v obyváku-např. návštěvu)

Druhý vývod ze SCART s rozbočovačem _ z něho SCART_SCART do rekordéru DVD+HDD Panasonic zásuvka AV1/TV. (Nahrávání a přehrávání pořadů na a z HDD ).

Napojení sluchátka z DVD+HDD ze SCART AV2. Zastrčený druhý SCART 61 SCARTadapter -3,5mm Z jeho bočně vyvedené zásuvky 3,5mm JACK_prodlužovací kabel_JACK-JACK ((mám délku 5m) ke křeslu do kterého mám napojeno sluchátko s regulátorem hlasitosti.

Ze společné domovní televizní antény napojena rozbočka: Z ní jedno propojení v TV1 Samsung zásuvka IN, druhé propojení zásuvka RF IN v DVD+HDD

Zkušenost z provozu: Zvuk do sluchátek je o hodně slabší než u jednoduché sestavy (A), proto mají i ostatní posluchači nastavenou vyšší hlasitost poslechu. Do sluchátek ale nepronikají rušivé zvuky z rozhovorů ostatních.

Při sledování přímého vysílání mám sluchátka u křesla napojena na "A" napojení, při sledování nahraných pořadů z DVD+HDD je přehodím na "B" napojení, proto mám dva SCART adaptéry a dvě prodlužovačky ke křeslu.

...

Upozornění: Při výše uvedeném zapojení B) sluchátka musí být aktivně zapojen rekordér DVD+HDD, jinak zvuk do sluchátek nejde. Rovněž musí být nastavena na něm stejná stanice (není-li, slyšíme zvuk ze stanice nastavené na DVD). Samozřejmě jestliže chceme nahrávat (Guide) nebo sledovat (Direkt Navigátor) nahraný pořad z HDD+DVD musíme opakovanými stisky na DO DVD vyvolat aktivaci této jeho činnosti.

Přiložen obrázek: " Zapojení TV Samsung, Goldstar, DVD, VCR, Sluchátka_D.jpg"

Současný poslech z TV Samsung i ze sluchátka

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x

Zvukový výstup ze scartu se dá ze scartu přímo vytáhnout - levý/pravý signál je na svorce 1 a 3, kostra je na 2.

stirecek*

Zvuk se dá vytáhnout přímo ze setoboxu...

gredy*

Ale to jsou všechno jen možnosti, které nemají všichni. Mnoho majitelů nových TV samostatný settop box nepoužívají. Přijímají přímo digitální vysílání. A co potom?

stirecek*

Pán tam psal něco o stb...nevím, jaký má.

gredy*
hodnocení

0x

Sepsáno je to pěkně, ale má to jeden dost podstatný háček. ;) Ta TV musí mít plnohodnotný scart (t.j. nejen vstup, ale i výstup). Novější řady LED televizí od Samsungu, ale i od jiných značek však žádný takový scart nemají, mají přes tento konektor pouze vstup. Je mi líto, snaha se sice cení, ale v tomto případě platí, co bylo již uveřejněno v jiných diskusích u podobných témat.

zinda*
hodnocení

Reakce na dosavadní příspěvky."Současny poslech z TV Samsung i ze sluchátka"

Jsem naprostý laik v tomto oboru. Proto mohu sdělit pouze své postřehy z výše uvedeného zapojení po dobu 3 týdnů, kdy toto zapojení denně používám.

VariantaA) - Naprosto dobrý poslech, jak můj ze sluchátka i při vyšší hlasitosti, než mají ostatní posluchači (myslím, že je to dáno tímto typem sluchátka, neboť když jsem pro kontrolu použil starší hlavová sluchátka, tak byl zvuk podstatně nižší). U výše uvedeného typu sluchátek si naopak snižuji maximální hlasitost. Když si sluchátka pro kontrolu sejmu, tak zjišťuji, že nerozumím rozmluvám, které poslouchá z televize ostatní rodina.

VariantaC) přímé zapojení. Doplňuji pro ty, které by obrázek ad A) byl nejasný. Postřeh naprosto stejný, jak je uvedeno u A)

Zapojení TV Samsung-Sluchátka_zapojení_C.jpg

(Pozn.: Tento typ SCART adaptéru nabízí také firma

www.fajn-marked.cz

Horní Bříza)

VariantaB) Do sluchátek šel značně slabší zvuk než u varianty A). Byl sice silnější než poslouchají ostatní, ale to mi nevyhovovalo. Hledal jsem, jak tento nedostatek řešit.

Zjistil jsem, že když nahrávám za mé nepřítomnosti program na DVD+HDD s maximálním nastavením hlasitosti, tak potom i při jeho pozdějším sledování, je hlasitost ve sluchátkách, také podstatně vyšší tj. uspokojivá.

Tento způsob samozřejmě má tu nevýhodu, že pokud v době nahrávání programu se chtějí ostatní na pořad dívat, tak by u televizoru ohluchli. Proto si nahrávám tímto způsobem stejný program buď v jiné době, jestliže se program opakuje, nebo se dohodnu s ostatní rodinou, že po dobu nahrávání se budeme bavit jinak než sledováním televize a nahraný program si pustíme společně jinou dobu, např. ihned po jeho nahrání.

zinda*
hodnocení

Ještě obrázek přímého zapojení podle varianty C)

Současný poslech z TV Samsung i ze sluchátka #2

zinda*
hodnocení

Odpověď na otázku
U původně zapojeného TV SONY jsem měl navíc STB_T, přitom rekordér DVD+HDD měl již uvnitř zabudován rovněž STB-T. U nového TV Samsung je již rovněž zabudován uvnitř STB-T, proto jsem ten původní odpojil a mám ho jako rezervu, kterou použiji pro druhý TV Goldstar ve vzdáleném pokoji a tím ho osamostatním a nebudu závislý na programech z obýváku.

zinda28
hodnocení

Závěrečný doplněk plně funkčního zapojení TV (s STB-T) + DVD s HDD + VCR

V příloze doplňuji výkres konečného zapojení sluchátek s regulací hlasitosti zvuku k televizoru Samsung po více než měsíční kladné zkušenosti s poslechem. Původně popisované připojení při poslechu filmů nahraných na DVD+HDD se mi neosvědčilo pro nízkou sílu zvuku.

Dále uvedené zapojení uvedené v příloze je perfektní plně funkční.

Sestava: Vícenásobná rozbočka SCART, dvě specielní oboustranné odbočky SCART (SCART adapter_3,5mm JACK-.( hqshop.cz/... a na ně navazující dva prodlužovací 5 m dlouhé kabely (prodlužovačky JACK 3,5_JACK 3,5) vedoucí ke křeslu posluchače. Jedna odbočka SCART je zapojena do vícenásobné rozbočky SCART, Druhá odbočka SCART je zasunuta do SCART zásuvky AV1 rekordéru a teprve do ní (má oboustranné napojení Scart) je napojen kabel propojující přes rozbočku SCART televizi Samsung Jedny sluchátka pecky s regulací zvuku (KOSS KE/29 s regulátorem zvuku ( http://www.mall.cz.)

Při přímém poslechu programu z televizoru napojím sluchátka do koncovky (1) prodlužovacího kabelu z rozbočky Scart. Při poslechu nahraného pořadu na rekordéru DVD+HDD přepojím sluchátka u křesla na druhý prodlužovaní kabel (2).. V obou případech si reguluji sílu zvuku regulátorem sluchátka na vyšší hlasitost, než poslouchají ostatní posluchači.

-

Doplňující poznámky k nahrávání filmů. s vloženými reklamami:

Když nahrávám film na DVD+HDD, mohu si pustit z HDD již dříve nahraný nějaký kratší film, tj. nemusím ztrácet čas s otravnými reklamami, před a uprostřed promítaného filmu.. Potom se zpožděním např. 15 až 20 minut si pustím právě nahrávaný film.

Potom mohu zrychleným posuvem přeskakovat ve filmu vložené reklamy, až doženu právě dokončený nahrávaný film, aniž jsem ztratil jakýkoliv čas.

Příloha: Schéma "Zapojení TV(s STB-T) + DVD s HDD + VCR_r.2012_doplněné".jpg

..

zinda28
hodnocení

Není mi jasné, zda se schema podařilo odeslat a tak ho posílám ještě jako doplněk

Současný poslech z TV Samsung i ze sluchátka #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení tv zásuvky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]