Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemáte, prosím, někdo servisní návod k pračce BOSCH WFX2440BY nebo alespoň radu, jak spustit testovací program vč. definice vad F01 ...? Pračka vykazuje různé vady nepravidelně např. na programu pro 3kg prádla, 40°C jednou dopere až do konce, ale při dalších praních na stejném programu se "zasekne" někde na konci máchání při ohřáté vodě a nedojede do konce - nutno vypnout program ručně a přepnout na jiný program (vypouštění a ždímání), aby se praní vůbec dokončilo. Při jiném programi např. 5kg/ 40°C sice dopere až do konce, ale vůbec neohřívá vodu. Teplotní čidlo NTC jsem měřil i při různých teplotách, je ok. Topení jsem zatím neměřil, ale snad bude ok, když na jednom programu funguje. Díky předem za pomoc.
Tak jsem nad tím strávil od včerejšího dne dost času ale jednak tenhle typ jsem nenašel a vlastně ani jiný návod na podobnou ...Jak ale popisujete závadu,tak dle mého je to na odborný servis.Laik by s tímto problémem asi nepořídil,pokud je v háji programátor.Je mi líto,ať se Vám zadaří!
Tak to gratuluji!A tím víc,že jste to zmáknul sám a bez nás.To je super!
Díky všem za snahu poradit. Topení bylo v pořádku i proti kostře. Závadu se mi ale podařilo odstranit. Pro případné zájemce uvádím příčinu: nepravidelnost poruchy mne dovedla na vadu spínacích prvků tj. relé popř. triaku. V řídící elektronice jsem našel 3 relé na 12 V DC, každé s jedním přepínacím kontaktem a dále triak MAC15N, fa On Semi (800V/15A). Po proměření ohmmetrem a mnohonásobné zkoušce všech vymontovaných relé na stole (spínání/rozpínání napětím 12 V DC) se žádná ze součástek nejevila jako vadná nebo podezřelá. Přesto jsem koupil 3 nová relé a náhradní triak (ekvivalent BTA140-800, 800V/25A, na internetovém obchodě www.ezk.cz resp. osobně ve firmě Zdeněk Krčmář Rožnov p.R.), vyměnil a ejhle pračka funguje bezvadně! Jen nevím, zda byl vadný triak nebo některé relé. To ale asi není rozhodující - cena vyměněného materiálu byla 129 Kč, vše bezvadně pasovalo i rozměrově.
Jinak moje snaha sehnat servisní návod v servisech Bosch v Česku nebo na internetu byla marná - nesehnal jsem ho ani na stránkách českých, německých, anglických, polských ani ruských. V českém servise Bosch mi ani neprozradili, jak se spouští testovací program pro servisní techniky, ani přiřazení závad. Podle informací k jiným pračkám Bosch se ale testovací program spouští následovně: vypni pračku do polohy off (nebo nula), stiskni Start, drž a zároveň přepni na program "jemné praní 30°C"(viz www. elektroda.pl) , popř. jinou kombinací dvou tlačítek/přepínačů současně stisklých - BEZ ZÁRUKY (na jiné pračce to může fungovat jinak a bez definice kódů závad to stejně asi nepomůže)! Na naší pračce nešel ale testovací program spustit žádnou kombinací dvou tlačítek - pravděpodobně kvůli vadě relé nebo triaku (?).
Opravna by to asi řešila výměnou kompletní elektroniky (podobný typ na internetu v Německu za 200 EUR, pokud je vůbec k dostání?), což odhaduji na 7 - 8 tis. Kč vč. dopravy a práce.
Pračka je jinak v bezvadném stavu, takže uvítám tip na servisní návod, ať zas příště získám doma nějkaké plus body ...
Nevím zda vám to pomůže F01 spínač dveří, F02 nenatéká voda,F04 nevypouští vodu,F12 netěsnost spotřebiče.Ve vašem případě bych změřil topné těleso odpojte konektory a změřte ho,a také proti kostře jednotlivé vývody, použíjte ohmetr nebo bzučák, to by mělo stačit A HLAVNĚ nezapomeňte pračku odpojit ze zásuvky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.