Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zobrazení mřížky na zrcadlovce Olympus

Od: jamie odpovědí: 11 změna:

Mám zrcadlovku Olympus e-450 a tak nějak nemůžu přijít na to, jak dát mřížku abych mohl fotit třeba krajinu podle zlatého řezu. Vím že to tam nějak šlo, ale už jsem zapomněl jak *smich* díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V režimu Live View stiskněte tlačítko Info...mřížka by měla naskočit pokud si pamatuji...

doplněno 14.03.12 14:41:

Jinak u uživatelském menu "C" musíte mít správně nastavenou hodnotu Frame Assist

To je pro E-420, ale E-450 to snad bude mít stejné, nebo hodně podobné..

jamie
hodnocení

To info jsem zkoušel ale není to tam. Menu C nemám, a ani jsem nic jako Frame Assist nenašel :(

A v návodu to není?

Je...že ano, ale hledat se nechce, což?

jamie
hodnocení

Návod není, jinak bych to hledal tam. Kupoval jsem ho v obchodu (jako použitý). Původní majitel ho měl asi týden, pak ho šel vrátit s tím, že ho vlastně nepotřebuje. Návod ale nepřiložil.

Dobrý bože...

Návod je zde:

olympus.cz/...

Máte to na straně 40 a 87..

Stačí?

jamie
hodnocení

Že sem se na něco ptal...ale děkuju

Neberte si to příliš osobně..

Jen nechápu když kdokoliv (nejen Vy) napíše dotaz, jehož zadání trvá déle, než nalezení odpovědi..kdyby si dal 3 vteřiny práce..(víc mi to opravdu netrvalo).

jamie
hodnocení

Tak zkoušel jsem to i podle návodu ale mřížka nikde

Musíte tedy jít do Menu fotoaparátu...

Tam je záložka s "klíčem"...a indexem "C"...

Tam musíte pravítko respektive mřížku zapnout...

doplněno 14.03.12 15:36:

Předpokládám, že tam nebude uvedeno Frame Assist, ale něco jako volba "pravítko" nebo "mřížka"...

E-420 mám doma v polici, teď jsem v kanceláři takže Vám to neřeknu přesně..

Ale klidně zajeďte...já Vám to přepnu...zdarma..

jamie
hodnocení

Díky moc, už to funguje *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]