Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrovlnka vyhazuje jistič

Od: bobik* odpovědí: 9 změna:

Mám problém s mikrovlnkou. Donedávna fungovala úplně bez problémů. Z důvodu již starých jističů v bytě mi byly vyměněny za nové jističe, stejné síly jako předchozí - 10 A. Od té doby mi vyhazuje mikrovlnka jistič, i když není na tento okruh připojeno nic, jen ta mikrovlnka. Starý jistič byl stejný, ale nevyhazoval při spuštění mikrovlnky. Zkusila jsem zapojit mikrovlnku na jiný okruh a nevyhazuje a přitom je to taky 10A. Vůbec tomu nerozumím, kde může být problém? Kdyby byla špatná mikrovlnka, tak by vyhazovala i na tom jiném okruhu a jistič špatný být nemůže, protože je nový.Příkon mikrovlnky je 1200 W, výkon je 800 W. Děkuji předem za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

1x

Ať Vám vymění jistič za stejný ale s charakteristikou C. Ta proudová špička při zapnutí ho může vyhazovat. Některé značky jističů(Bonega apod,) jsou tím známé.

A když to nepomůže tak je "načnuté" trafo, a začněte shánět novou mikrovlnku.

bobik*
hodnocení

No ten jistič je 10A s charakteristikou B, tak asi to nestačí a musí být C.

hop®

Pokud to na jiném stejném 10A jističi funguje, je s největší pravděpodobností v háji jistič. Doporučuji reklamaci u firmy, která dělala elektrorekonstrukci, měli by jistič vyměnit za nový stejný. Výměnou za Céčkový pomalejší odstraníte následky, ne příčinu, a ještě za to budete platit...

hodnocení

0x

Dobry den, to, ze je novy neznamena, ze nemuze byt vadny. Jistice take reaguji ruzne na ruzne prubehy el. Tj pri prutkem odberu mohou vyhodit, ale pri pozvolnem uz ne. nejsem odbornik, ale toto jsem take jednou zazil a pomohla vymena jistice za vhodnejsi typ, ale stejne A. Snad Vam nekdo poradi konkretneji

doplněno 12.03.12 09:22:

Uz jsem to nasel, rika se tomu charakteristika :)

odbornecasopisy.cz/...

pecenkav*

Dobry den, to, ze je novy neznamena, ze nemuze byt vadny, tak s timhle si me predebehl.Normalne bych v rozvadeci prehodil draty mezi sebou na tech 10 A jisticich a hlidal bych ten, co na mikrovlnce vypadaval a pak bych ho eventuelne reklamoval, ale jako prvni bych zkusil dotahnout na tom problemovem jistici srouby a to same v zasuvce u mikrovlnky.

hujer123*
hodnocení

0x

10 Ampér je na zásuvkový okruh málo, dává se 16. . Možné je, že je jistič prostě vadný, to že je nový ještě není záruka správné funkce. Také je možné, že na tom jističi už je něco zapnutého - chladnička, mražák ap.

Zkoušela jste do té zásuvky zapojit jiný spotřebič podobného výkonu? Například vysavač?

Dá se to vyřešit výměnou jističe za jiný, s tvrdší charakteristikou, to ale doporučuji až po kontrole okruhu, všetně mikrovlnky odborníkem.

bobik*
hodnocení

Na tom okruhu mi vyhazuje jen ta mikrovlnka, když zapojím cokoliv jiného, tak jistič nevyhazuje. Zapojila jsem televizi, lampy asi 3, vysavač, PC, varnou konvici, ledničku a někdy i el. topení, vše najednou a nevyhazuje. A když vše odpojím a zapnu jen samotnou mikrovlnku, vyhodí okamžitě. Jističe silnější dát nemůžu, protože je to starý dům, kde jsou hliníkové obvody, kdybych dala 16 A, tak můžu vyhořet, na rekonstrukci nemám peníze. Možná je řešením dát ten jistič s charakteristikou C, jak tu někdo radí.

doplněno 12.03.12 09:48:

Ovšem záhadou je, proč na jiném okruhu a stejném odporu 10A to nevyhazuje.

pecenkav*

Jestli ste zapla tohle vsechno najednou, tak je spis jeste divnejsi, ze to nevyhazuje.

Jinak tam muzete dat jeste misto 10 A jistice 13 A jistic.

zajixxx*
hodnocení

0x

10A jistič, to ničemu nevadí... měl by vydržžet přes 2kW.Opravdu bych zkusil jistič s jinou charakteristikou... ale stejnou ampéraží...Tak to dopadá když se šetí na elektroinstalaci, a jistících prvcích... ty jsou prioritou aby byli spolehlivé ... ve šech ohledech

doplněno 12.03.12 16:02:

10A v béčkové char... to musí vydržet i kdyby nechtěl..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vymena jistice

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]