Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mam problem,ze mi nejde naladit satelitni prijmac,vse mam spravne nastaveno i signal mam hodne dobry. Cim to muze byt? Mam podezdreni,ze je vadny prijmac. Co myslite?
Ano, může být vadný přijímač. Taky to může být tisíc jiných příčin.
Nechytneš vůbec žádný program? Jakou máš sílu a jakou kvalitu signálu?
Nechytnu vubec nic,sila 90 a kvalita kolem 85. Antenu mi ladil profik s merakem a rikal,ze super. Parabola Fuba 85cm,2x konvertor a multiprepinac Technisat. Jo a sat prijmac ma v sobe taky setobox a signal 97 procent a taky nic
Co znamená nechytnu vůbec nic? Znamená to, že přijímač nic nenaladí nebo to znamená, že není na naladěné předvolbě kýžený program?
Patrně máte špatně nastavený přepínač DiseqC. Buď zaměnte vstupy v menu přijímače. nebo, pokud máte snadný přístup k přepínači, zkuste prohodit kabely tam.
Je možné, že vám technik jen nastavil a přeměřil signál a nepředal vám přijímač v chodu?
Na vašem místě bych se domluvil z kamarádem, který vlastní sat. příjmač. Potom bych jej poprosil o pomoc a pozval i s sat. příjmačem k sobě do bytu. Našroubujete anténu, zastrčíte do zásuvky a do TV, a mělo by to být jasné
Podle mne máte čurbes v přepínání konvertorů. Přijimač bude v pořádku. Snad vám tady nějaký odborník poradí co s tím.
doplněno 11.03.12 23:19:Jednoduše. Máte naladěno , kmitočty na A satelit a přepnuto na B satelit a obráceně. Proto tam signál je ale programy nikoliv.
Přesně tak, buď změníte v menu DiSeqC A za DiSeqC B, nebo prohodíte vstupní koaxy do přepínače.
Tak jwště zkuste vyndat ten přepínač a propojte to napřímo z jednoho a poté z druhého konvertoru. Pokud máte krátké kabely, dá se to nastavit spojkou, která má závit na obou stranách. pak zkuste naladit.
Co je to za přepínač konkrétně?
Aha, tak to jsem si představoval něco trochu jiného. Takže máš dva konvertory quatro, multipřepínač 9/8, osm svodů a osm přijímačů. A nejde to na žádném z nich?
doplněno 12.03.12 12:50:Takže tu parabolu ti nastavil technik, změřil signál a všechno mu šlo. Je to tak?
Na kterém místě to měřil - na výstupech z konvertoru nebo za Multiswitchem?
BTW - Máš konvertory na 23.5E a 19.2E?
Je potřeba so to osdsouhlasit, abychom se někam pohli.
doplněno 12.03.12 12:52:Ten rozvod od multipřepínače k přijímačům je také nový? Na konci jsou příslušné zásuvky?
Zkousel jsem jen jeden pokoj,parabolu mi nastavil technik,sig.super. Meril za konvertorem. Mam 23,5 a 19,2e,. Rozvod je novy a na konci zasuvky Unica
To jsem instaloval ja,vlastne krom presneho doladeni anteny jsem vse delal sam a urcite dobre,protoze i ti technici mi to chvalili
Podle mého názoru - co může být špatně
1. jsou přehozeny konvertory a kde přijímač očekává 23.5 je 19.2
2. Jsou přeházené výstupy LNB se vstupy multipřepínače - neodpovídají pésma - horní horizontal HH, HL, VH, VL. - přijímač si stím také neví rady jako v bodě jedna
3. Kombinace obou bodů
5. Vadný přepínač
6. Vadný kabel, případně zásuvka za přepínačem
4. Vadný přijímač.
5. Pokud ještě vyjdu z toho, že technik není OK, což netvrdím, může být parabola namířena úplně jinam.
Takže doporučuji vzít přijímač s přenosnou televizí přímo k přepínači, odpojit jeden s kabelů od konvertoru a napojit přímo do recieveru, zkusit ladit. opakovat pro všechny výstupy. V tomto případě nezáleží na nastavení v menu recievru, protože výstup z quatra je pevně daný. Pokud nic nenaladí, už se dá soudit na totálně špatně nastavenou parabolu, nebo vadný přijímač. Zkusit s jiným přijímačem - jedna z možností se eliminuje. Pokud něco naladíte, napište pár programů a na jakých frekvencích.
Pokud tam bude vše OK - zapojit přijímač krátkým kabelem na výstup z přepínače - Tady už je nutné nastavit DiSeqC - zkusit různé kombinace - vyzkoušet všechny výstupy. Pokud nepůjde, je chyba pravděpodobně v přepínači.
Pokud půjde, je chyba mezi přepínačem a zásuvkou.
Ale podle tvého popisu, že na přijímači je sigbál, ale nic nenaladí stále soudím, že je problém v tom, že signál má jiné parametry, než přijímač očekává - jde tam pravděpodobně signál z jiného satelitu.
BTW jaké je přibližná loakce toho místa?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.