Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer,chtel jsem se zeptat ohledne prehrivani autoradia Sony CDX S2250. Po zapojení dvou reproduktorů (4ohmy),hlasitostii tak akorat( VOL=15) se radio zahralo cca za pul hodiny na 62 stupnu.Meril jsem to teplotním čidlem které jsem přiložil zezadu autorádia na chladič.Poté mě známý poradil,abych reproduktory odpojil a vyzkousel jsetli to bude hřát naprazdno.Ale výsledek je stejný,autorádio se stejně zahřívá. Proud procházející rádiem byl 0,9 - 1,6 A,(podle zesileni ) mereno bez pripojenych reproduktorů.Může být špatný koncový stupen? Nebo je tato teplota provozní? Nemáte s tím někdo podobné zkušenosti? Děkuji s pozdravem Petr
Zdravím,
s tímto problemem osobní skušenosi nemám,ale co vím,a co jsem jsi zjišťoval tak každé autoradio se zahřívá,je to udajně nějakým odporem co přes něj jde.Myslím jsi že každý stroj nebo elektro spotřebic s přijmem napětí se zahříva,leda že by jste jsi tam dál cirkulované chlazení :D
doplněno 25.01.13 23:10:Jen otázka zdali se vám nezahřívá přilíš...
Pišete : "tak akorat( VOL=15)" .Kolko ja naximum?Pokial je toto čislo niekde v tretine tak sa radio hreje priliš.Radio sa hreje stale lebo puzdro vykonoveho zosilovača je chytene o chladič a ten o plech autoradia.
Ak teplota už nestupa tak by som to nechal tak.Skus sa pozrieť do radia či neuvidiš vyhriate miesta na plošnom spoji,ak ano tak ich preletuj,možno su niekde studene spoje.
Tahle závada se stejně nedá řešit jinak, nechat zapnuté. Buď IO odejde, nebo ne. Běžně radio žere do 0,7A v klidu, teda při hlasitosti minim..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.