Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,zda by šel signál přes pokojovou anténu na set top box? Děkuji.
měl by jít, jestli bude sílou dostačující signál. když terestiální vysílání začalo, tak jsem si myslel, že bude pohoda a půjde všude na pokojovou anténu. bohužel, nešlo to, anténu jsem musel nechat starou i se zesilovačem a nakonec jsem po občasných výpadcích raději koupil dig.satelit a je klid. ten jde všude, pokud má parabola výhled na cca.jih.
olaf71:
anténní zesilovač ve velké většině případů u digi příjmu spíš uškodí než pomůže. V místech kde jsem měl mizerný analogový příjem přes společnou anténu na střeše, mám teď vynikající příjem digitálního signálu na pokojovou prutovou anténu.
Ne, v žádném případě je to nejhorší anténa která existuje...
doplněno 09.03.12 12:56:Pokud máte dostatečný signál na použití pokojové antény, tak nejlepší výsledky poskytuje taková:
Zkoušel jsem všechno možné včetně toho monstra ve vašem odkazu a jednoznačně ta prutová vede. Dělají i ze zesilovačem, ale ta je horší, zkoušel jsem jí také, ale nakonec jsem zesilovač vyřadil a příjem je lepší.
Uplne souhlasim se vsim, co jste napsal. Taky jsem mel doma nekolik anten, se zesilovacem mi nefungovalo snad nic, pak jsem pouzil obycejnou pasivni prutovou se stare televize a ejhle, obraz bez chyby. jde o to, ze pokud ma nekdo dobry signal, antenou se zesilovacem se to jen zhorsi. Ale laboroval jsem s tim dlouho.
Bohužel on ten zesilovač nepomůže ani tam kde ten signál je slabší, říká se, že zesilovač je schopný pomoci maximálně tak na kompenzaci ztrát anténního svodu, což u pokojové antény zcela určitě nehrozí .
doplněno 09.03.12 13:13:Ještě upřesním, jak bylo řečeno výše ...to ale neznamená že to samé bude fungovat o kilometr dále...u pokojového příjmu rozhodují centimetry, takže nepropadat panice, na přijímači zvolit indikátor síly a kvality signálu a hledat nejlepší signál, mnohdy i na zcela nesmyslných místech. Pokud se vám povede najít místo, kde bude stabilní příjem s kvalitou signálu kolem 50% a výše, máte vyhráno.
Pozemní digitální vysílání probíhá v UHF pásmu, které je používáno i pro analogové televizní vysílání, proto jsou pro jeho příjem zcela vyhovující přijímací antény a veškeré příslušenství (zesilovače, slučovače, rozbočovače) pro analogový příjem.
Pokud některý prodejce nabízí speciální anténu pro DVB-T, jedná se pouze o reklamní trik nebo snahu udělat z nevhodnosti této antény pro analogový příjem (kvůli malému zisku) výhodu.
viz. digitalnitelevize.cz
takže jsem nesehnal tu prutovou u nás ale zakoupil jsem tuhle: alza.cz/...
není špatná funguje signál je slabší ale jde to,ale co mě zajímá na baráku máme na střeše jednu anténu ale nemůžem se na ni napojit dva ,otec na hoře v podkroví a mi dule,píše to na jednom set top boxu že je vitížen signál do budoucna bychom chtěli satelit ale,mě zajímá na jaké venkovní anténě by šli dva set top boxy?A chytáme jenom deset programů nemělo bych jich být více?
Problém není v anténě, ale v rozdvojce. Jsou settoboxy které, zareagují na připojení dalšího přijímače na stejný svod. Ten který nepíše nic je nutno zapojit přes oddělovací kondenzátor, nebo sehnat lepší rozdvojku. Ale to se předem nedá zjistit jak je která rozdvojka konstruovaná a mohlo by to být nekoněčné hledání. Nejjistější je ten kondenzátor - už jsem podobný případ řešil několikrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.