Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odcizení telefonu vs výměna SIM

Od: cobrak* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Mám operátora o2. Byl mi odcizen telefon a já si hned zablokoval přes operátora simkartu, na které mám tarif. Druhý den jsem šel do O2, kde mi dali novou simkartu s tím, že mi bude ta má stará do 24hodin obnovena tím, že se převede na tu novou. Zatím se tak nestalo, ale ještě zbývá pár hodin. Jde mi ale o to, že zatím mám jakoby náhradní číslo a ne to staré, protože ten převod stále není a píšu z něj smsky a volám z něj. Přišla mi od operátora ale zpráva ve znění: Vážený zákazdíku, za 4 dny dojde k odpojední odchozích hovorů. Úhradou dlužné částky Kč 274, na účet 500114004/... tomu předejdete. Pokud k odpojení dojde, reaktivace služeb je zpoplatněna částkou Kč 60. Děkujemo O2.

Vůbec tomu nerozumím a nutně potřebuju poradit, protože se nemůžu dostavit do O2. Řešil už toto někdo nebo je tu někdo, kdo ví, co to znamená? Děkuju moc!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Připadá mi to nějaké vyděračské. Já mám zkušenost jenom s Vodafone. Když jsem přišel o SIMku, tak stačilo zajít do jakékoli pobočky, kde mi okamžitě naklonovali novou kartu s původním číslem a kreditem. Tu původní zablokovali a bylo to. 1x za rok zdarma.

hop®
hodnocení

0x

Pravděpodobně se na náhradní SIMce dostáváte do nepovoleného mínusu. Doporučuji zavolat na operátora, ať Vám důvod SMSky vysvětlí.

Manželka šla hned druhý (při návratu z odpolední ztratila ukradli?) den do outučka,za poplatek 150 českých dostala nvou SIM s tím ztraceným číslem,na nic nečekala,udělali ji změnu na pobočce.

cobrak*
hodnocení

Tak jsem byl v O2 a řekli mi, že to je asi nějaká chyba a ať to neřeším. Hlavně mi dali novou simku zase, protože tamta byla špatná. Byl jsem tam ve 4 a do hodiny to mělo být aktivní, ale furt nic. Uvidím ještě a kdyžtak tam zase půjdu. Díky všem!

hodnocení

0x

Nebylo by na škodu nechat zablokovat IMEI číslo toho odcizeného mobilu. Aby si ten mobil zlodějíček "pěkně užil".

cobrak*
hodnocení

Jak to myslíte? Jako přímo samotný telefon?

hop®

Ano, pokud nahlásíte krádež telefonu a příslušnými papíry doložíte, že jste byl jeho právoplatným majitelem, bude telefon zablokován pro všechny české operátory, takže si z něj zloděj už nezavolá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]