Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Videorekordér,naladění digit. stanic

Od: bojar* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den.

Mém problém, vlastním videorekordér Panasonic DMR-EX 87 nejdou mi na něm naladit digitální programy. Nedávno nám na

místní kabelovce přidali slovenské programy a tak jsem si je chtěl uložit, ale nějak to nefunguje. Naladí to jen 15 programů,

pět stanic tv a deset stanic rádií. Ladil jsem to i manuálně, ale je to stále stejné, předtím to vždy fungovalo bez problémů.

Mám ještě nějakou možnost, popřípadě co mám zkusit. Také mě napadlo jestli to nemá souvislost s tím , že tu v zimně

často vypadával proud a kolikrát se stalo, že to třeba několikrát zasebou vypnuli a zase rychle zapnuli.

To je asi vše, děkuji předem za rady. Těším se na odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

0x

Sám ste si odpovedal na svoju otázku. Pridali vám digitálne programy a vaše video je analogové a digitalne nevie prečítat .To čo vám v kábelovke ide je pravdepodobne prevádzkovatelom upravované do analogoveho režimu a nové je režim digitalny, Videorekorder použivajte iba na prehrávanie ,dnes sa na záznam používaju modernejšie media

zkrat*
hodnocení

0x

Víceméně jen rozvedu odpověď od Kamilla: Panasonic DMR-EX87 má hybridní analogový/DVB-T tuner a zvládne přes anténní vstup přijímat a zpracovat:
1) analogový TV signál z pozemních vysílačů;
2) analogový signál otevřených/nezakódovaných kabelových TV na tzv. S kanálech;
3) digitální DVB-T signál z otevřených/nezakódovaných pozemních vysílačů.
Takže pokud jsou ty nově přidané programy z kabelovky digitální nebo jsou kódované, nenaladíte je. Daly by se nahrát ze SCARTu settopboxu kabelovky - jako zdroj signálu na rekordéru zadat správný AV vstup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]