Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, microvlnka baumatic pc 4500,-, stáří 3roky přestala ohřívat přes microvlny. Gril hřeje, vše se tváří jak má - ventilátor, světlo, otáčení talíře, display nastavování, ale nic se neděje při microvlnném ohřevu. Myslel jsem si najivně, že jsou tyto věci více výdržné. Opravuje se tato závada či nikoli? lze s tím něco dělat (samozřejmě přes opraváře pokud existuje).
Základní díly pro mikrovlnky jsou většinou univerzální, v tomto obchodě je lze objednat, zde je odkaz na magnetrony, liší se pouze snad žhavením a do jisté míry i uchycením:
Těch možností je víc (různé spínače, časovač...), což by se určitě opravit vyplatilo. Pokud odešel magnetron, bude oprava drahá, ale u takto drahé mikrovlnky by se asi oprava taky vyplatila. Chce to servis, sám se do toho nepouštějte. Je tam životu nebezpečné vysoké napětí.
3 roky je fakt trochu málo, mám mikrovlnku starou minimálně 15 let a mimo výměny žárovky běží bez problémů.
Uvnitř je taková dlouhá pojistka, jistí vysoké napětí. Než bych dal mikrovlnku do servisu zkusil bych tuto možnost. Stojí asi dvě stovky. Asi před rokem jsem ji měnil, a zatim dobrý.
i pojistky mají
docela dobrý obchod, mají spoustu věcí, které jen tak někdo nenabízí, já už u nich nakupuju hodně let...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.