Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ahoj,
Po necelých dvou letech nám odešel satelitní přijímač Strong SRT6510. Abych vám řekl pravdu, byl to hrozný krám a čekal jsem, kdy na to dojde Nyní se snažím na netu najít nějaký přijímač hodící se pro Skylink, ale zatím se mi nedaří najít nic, na co by nebyla moc velká kritika.
Používáte někdo Skylink? Jaký přijímač byste mi doporučili?
Díky moc za tipy.
Před nákupem je třeba si ujasnit některé věci. Za prvé jakou máte kartu - jsou tři typy končící Cryptoworks, přechodná karta tzv. ICE - umožnující dekodování jak Cryptoworks, tak nové Irdeto. a karty Irdeto.
Za druhé, chcete přijímat programy v HD kvalitě?
Za třetí hodláte nahrávat a přehrávat v sat přijímači video?
Hodláte přijímat jen programy skylink nebo někdy v budoucnu např UPC?
1. Mám úplně tu nejobyčenější kartu od Skylinku (Standard HD). Máme tam aktivované jen programy zdarma (české a slovenské kanály)
2. Dle info ze stránek Skylinku by to měl být HDTV - skylink.cz/...
3. Programy není potřeba nahrávat. Přijímač je pro rodiče a ty jsou rádi, že si to dokážou alespoň zapnout ...
Hledám prostě něco obyčejného, aby to vzalo Skylink kartu a ten přehrávač nějakou dobu vydržel. Cena cca do 5000Kč, max.
Právě o tu kartu jde. Podívejte se na ni, jestli je tam někde napsáno Cryptoworks - ten už není ze strany Sky-linku podporován, nebo Irdeto - to je nový kodovací systém Sky-Linku.
Podle mě už nemá cenu kupovat přijímač s Cryptoworksem - všechny programy, které Skylink v budoucnu zařádí do nabídky, budou už kodované v Irdetu a s kartou Cryptoworks je nebude možné sledovat.
V současné době probíhá akce "výměna"kdy je možné za 600Kč koupit kartu ICE (kombinovaná Irdeto, cryptoworks) s tím, že vám asi měsíc půjde plná nabídka a do určité doby těch 600 korun můžete uplatnit pro některý z placených balíčků.
Osobně bych doporučil přijímač ARGUS Piccollo plus HD+ IP, který má čtečku karet, akceptující kartu Cryptoworks, ICE i Irdeto. Navíc má CI slot pro vložení modulu pro další dekodovací kartu (může se v budoucnu hodit) Je to HDTV přijímač s dobrým obrazema slušnou cenou cca 2600 Kč..
Má výstup jak SCART pro starší televizory tak HDMI pro HD přijímače.
doplněno 07.03.12 17:04:A jako bonus na USB flešku je možno nahrávat a využít funkce Timeshift (časový posun sledování televizního vysílání)
doplněno 07.03.12 17:08:Na té kartě je akorát logo SKYLINK a z druhé strany je kod. Karta normálně funguje, takže Skylink ji určitě stále normálně podporuje.
Na ten Argus Piccollo se podívám. Vypadá dobře a cena je přátelská Nejspíš si ho ale koupím jinde. Firmě, která má stránky na Webnode moc nevěřím...
Díky moc.
hujer123: Přijímač jsem si už pořídil společně s tou novou kartou ICE (v rámci akce Výměna). Zítra by mě ho měla dovézt pošta. Můžu mít na tebe ještě jeden dotaz? Přijdeš mi, že tomu rozumíš, tak určitě budeš znát odpověď. Zajímá mě, jestli stačí na tom přijímači naladit kanály, nebo je ještě potřeba nějaká aktivace/odblokování přístroje? Když jsem totiž bral ten svůj nefunkční přijímač ze servisu, tak technik mlel něco o aktivaci přístroje...že nestačí jen naladit stanice. Prej nějaké přístroje můžou být blokované, já nevím. Moc jsem ho nevnímal, protože jsem byl trošku vytočenej, že měli přístroj měsíc v opravě, nedělali na něm nic a slibovali, že mě budou telefonicky informovat atd a kulový. No prostě jedním uchem tam, druhým ven ... Mám počítat s nějakými komplikacemi nebo kecal a stačí si jen ze stránek Skylinku vytisknout jak naladit programy a podle toho si to nastavit?
stačí naladit, případně nahrát nejnovější software pomocí USB flešky.
doplněno 09.03.12 06:13:Pokud budou problémy, vyřešíme vnitřní poštou.
Hotovo. Problémy naštěstí žádné nenastaly. Kartu jsem si zaregistroval a programy od Skylinku přístroj naladil sám. Pohodička
Díky za podporu.
Doma používám sat. příjmač SatElita 2000HD . Recenze je zde: digizone.cz/... . Popřípadě doporučuji příjmač : eshop.sapro.cz/... ,oba příjmače jsou certifikovány spol. SKYLINK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.