Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc prosím o radu. Jak mám z malých kazetek dostat záznam do notebooku, když mám jen propojovací kabel z videokamery, který končí kulatými barevnými koncovkami? - v notebooku na to nemám zdířku. Moc díky za rady.
Přes analogovou nebo hybridní TV kartu, stojí pár stovek, doporučuji tu hybridní (analog i digitál) a pak na NB můžete koukat i na TV vysílání, toto řešení (PCI AVer) mám a jsem spokojen...
Dá se to nouzově přez DVD recorder. Záznam vypálíte na DVD a na něm přenesete do PC. Kvalita jde ale výrazně dolů.
Kvalita nejde výrazně dolů, kvalita je taková jakou lze dosáhnout digitalizací analogového video záznamu
Tím chci říct, že není důvod aby šla kvalita dolů - samotný analogový záznam na amatérské analogové kameře je kvalitativně horší, než kvalita kterou je schopno digitalizovat jakékoliv videozařízení. Takže kvalita bude na téměř stejné úrovni, jako když si to přehráváte těmito výstupy na TV...
Já jsem to tak už zkoušela, ale nešlo to. Připojila jsem kameru na DVD rekordér, nahrála na DVD disk záznam. V rekordéru to normálně šlo, ale jak jsem dala DVD disk do notebooku, tak se tam nic neukázalo a když jsem dala "vlastnosti", tak mi to psala, že DVD disk je plný, ale přitom jsem na monitoru měla prázdno. Fakt to nechápu. Nevíte, proč to tak je, že to noťas nebere?
To může mít víc důvodů. Jeden z nich: U DVD recorderu Philips je potřeba po nahrání souborů na DVD, to DVD tzv finalizovat. Je tam na to speciální funkce. Pokud to neuděláte, je DVD nečitelné pro všechna zařízení kromě toho DVD přehrávače.
Musíš DVD finalizovat, neboli uzavřít, jinak to jinde nepřehraješ. To se dělá na všech DVD recordérech, nebo alespon na všech co jsem měl zatím v ruce.
Aha, tak to jsem nikdy asi nedělala. Ani mi to asi nenabízelo. Tak to budu muset prozkoumat návod u DVD rekordéru. Jinak mám nějaký Sencor. Zítra to vyzkouším. Díky.
bmbx
Nemám zkušenost s převodem přímo z originálních 8mm kazet, ale převáděl jsem řadu záznamů nakopírovaných na VHS kazetách a rozdíl v kvalitě byl dost velký. Při převodu pomocí DVD recorderu to bylo skoro nepoužitelné, pak jsem si půjčil převodník (nevím, jak se to jmenuje, vypadalo jako piškot) a s tím to jakš takš šlo. Nepochybuju, že existuje zařízení, které to umí perfektně, ale to by asi bylo pro mou potřebu cenově trochu mimo.
magdon:
Já dost často kopíruju VHS, VHS-C, Video 8, Hi 8. Klasická VHS má vertikální rozlišení kolem 200řádků, DVD má téměř 2,5x tolik, pokud dojde kopírováním na DVD ke zhoršení kvality, tak máš prostě něco špatně .
Pokud si dělal záznamy kopiírované na VHS (ne originální) tak se nedivím VHS hodně degradovala záznam, Video 8 na té nejnižší úrovni podávalo podstatně lepší výsledky. Například Video 8 překopírované na VHS bylo téměř ve stejné kvalitě, což se u druhé kopie VHS nedá říct ani náhodou.
Říkáš malý kazety. Tzn asi osmičky. Nejjednodušší je sei někde půjčit digitalní osmičku ta to převede sama a pak firewire do notebooku. Já to tak dělám a je to to nejjednodušší, Počítej ale s datovým tokem 25M
Rád bych viděl jak analogovou Video 8, nebo Hi 8. převede Digital 8 kamera na digitální video a jak pomocí firevire se to dostane do PC :D:D:D
Cca 2000 kazet jsem už takhle převed. Jo hochu když bys to rád viděl tak se musíš dívat. Pokud je dotyčná z Prahy tak ji tu kameru můžu půjčit. Mám jich tu několik.
doplněno 07.03.12 12:16:Jo a věř že to převede líp než všechny karty asi díky optimalizavi mechaniky.
Potvrzuji, že je to pravda. Dělal jsem to známému s jeho kamerou Sony D8 taky. Když něco nevím, tak se tomu nikdy nesměju. Vypadám pak jako trotl.
Zapomínáte na to, že modelů Digi 8 kamer co podporovaly všechny formáty (což je podmínka aby to šlo) moc nebylo a dneska se budou shánět hodně špatně, ale pokud to máte k dispozici k zapůjčení, tak proč, ne. Já mám Video 8 a Digi 8 a rozhodně mit to nejde. Teď používám MV, taky stará plečka, ale ty kazety a její velikost se mi líbí a pásek je pořád pásek
Napiš model ty D8 a já ti poradím jak to zprovoznit. U některech to šlo přímo(cca80%) u některech ses musel dostat do servisního menu a tam to zapnout (cca 15%). Do servisního menu se dostaneš přez jednoduchej bazmek kterej si musíš zbastlíš a strčíš ho do toho malýho jacku s nápisem LANC nebo pomoci upravenýho dálkáče (přiděláš tam tlačítko (jenom gumu) nak kontakt kterej ho nemá. Nebo ti to některá firma za cca 500 udělá (což je zlodějina) proože to je práce na 3 minuty.
Jedná se totiž o to že to maji skoro všechny D8 ale díky celním předpisum se ty co to umí nebraly jako kamery (nižší clo) ale jako rekordery( vyšší clo) tak to tam Sony softvarově zablokoval a ty jsi to musel odblokovat sám
Jak říkám napiš typ D8 co máš a já ti napíšu co s tím. Ten bázmek je fakt jednoduchej. Jeden JFET(nebo MOS už nevím) tři odpory na jedný straně jack do kamery na druhý konektor do parallelního portu.
doplněno 07.03.12 16:54:Třeba DCR-TVR250 to neumí ale zase se nechá přepnout do modu record. Tzn musíš to do ní pouštět z jiný kamery analogově proto je vhodná na převod z domácí VHS( raději SVHS)
DCR-TR8000E to umí sama ale pro venkovní vstup se musí přepnout
To jsou jenom ty kamery co mám na stole..
Na seznamu těch kamer co to nejde není. SONY DCR IP55, PC10E, TRV16E, TRV18E, TRV24E, TRV130E+140E (in service only), TRV238E, TRV239E, TRV340E, TRV733E, TRV738E
doplněno 07.03.12 22:45:Ale pokud máš na koci E tak to je to že je to zablokovaný( určeno pro evropu)
Omlouvám se, nevím jak jsem přišel na 270, teď jsem doma tak jsem jí vyhrabal a je to 255E. Jsem ochoten věřit, že má třeba zablokované nahrávání, protože to se prostě dělalo i u analogových, ale pochybuju, že takováhle kamera přežvejkne analogový záznam, když je jen digitální a nepatří mezi ty multisystémové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.