Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice-nemrazi huci par vterin pak ztichne

Od: irisfrankova odpovědí: 18 změna:

ahoj mame bosch lednicu cca 6let stara vypada skoro jak nova ,nekolikrat je stehovana a z niceho nic nechce mrazit mrazak, huci jako kdyz mrazit chce ale po par vterinach zticchne a tak je to dokola nevite co s tim je a zda by byla oprava draha pokud se v tom vyznate diky za info;)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomas11*
hodnocení

1x

Jsem chlaďař, takže zhruba dvě možnosti,- z 80ti procent rozběhové relé(s výměnou okolo 500Kč), z 20 procent vadný motorkompresor )zadřený , zkrat vinutí, a ještě pár možností ,nemá cenu rozepisovat( výměna 5000 kč a více ). Tak asi takto,technická prohlídka se vyplatí.:)

alba*

No nevím jak moc ruzumíte domacím chladničkám ale to vaše přirovnání tak platilo pro starou calexku u novějších lednic relátka neodcházejí skoro vůbec většinou je to motor a taky by mě zajímalo z jakého jste kraje že tam máte takové přemrštěné ceny za výměnu motoru ale nic proti to co si učtujete je jenom vaše věc. Ten servis bych ale zavolal jistota je jistota.

majsterjoe*

nevim jak kdo tady rozumi domacim chladnickam, ale relátka odcházejí i u nových lednicek. Viz. prispevek vyse.

A premrstene ceny? Kolik se uctuje u vas? Vzdyt jenom ten motor stoji nekolik tisic.

alba*

myslím že přes 20 let opravování domácích lednic není zrovna málo, a ty relátka u novějších lednic odcházejí opravdu málo. co se tyče té ceny tak montujeme motory electrulux které jsou dost kvalitní a podle výkonu se cena pohybuje od 1000kč do 2000kč i s novým relé a ochranou takže s výměnou do 4000kč s dvou letou zárukou ale dá se koupit kde jaký číňan do 1000kč ale je to šmejd který moc nevydrží. problém je v tom že dnes vás chce každý druhý opravář spíš okrást než poskytnout kvalitní službu.

majsterjoe*

cituji:
Autor: martinhajek®
Datum: dnes 10:08
Předmět: RE (2x): Lednice-nemrazi huci par vterin pak ztichne
odpovědět [nahlásit]
Také jsem nedávno něco podobného řešil. Bylo to rozběhové relé.
Jinak. Prodavate kompresory za 2000Kc a 2000Kc si berete za praci? nemate to nejak premrstene?
JInak proc hned doporucovat novou lednicku, kdyz to rozbehove rele muze byt. Nedelam do lednicek jako vy, ale taky o tom vim sve
alba*

nedoporučuji hned novou lednici nejlepší je zavolat servis a ten vám řekne jaká je tam porucha ale co se týká toho relé tak to je uplně jiné než se používalo kdysi před dvaceti lety ty byly hodně poruchové a měly jinou konstrukci než ty dnešní dneska když se pokazí relé tak je to opravdu vyjímka je to asi tak když kdysi byly absorční lednice a ty byly bez motorkompresoru a stávalo se že ta aparatura se ucpala potom se lednice převrátila aparatura se uvolnila a zase fungovala a tak lidi převracejí i dnešní lednice ale ty jsou motorove a to se nesmí převracet protože v tom motoru je olej a jestli nateče do těch trubek které jdou z motoru a potom nezteče zpátky tak tu lednici mužete vyhodit to že se těm lidem povede tu lednici takhle opravit je opravdu jenom náhoda. ale ještě k té ceně motor stojí třeba 2000kč já tam musím přijet musím zjistit jaká je závada těch motoru je tolik že je nemužete vozit sebou musíte pro něj zajet potom se vrátit k tomu zákazníkovi a není to 2000kč za práci ale musíte mít k tomu svařovací agregát takže je to i za kyslik propanbutan k tomu pájka kterou se to svařuje a ta je stříbrná a není zrovna levná plyn kterým to musíte znova naplnit a to bez plničky nejde a ta není taky zrovna levná a k tomu ještě filtr a trubka. takže asi takhle opravit chladící okruh lednice není zrovna jednoduché a je k tomu i potřeba jiného materiálu než jenom motorkompresor a nářadí které vozím v autě tak má cenu pomalu 100000kč (hodně často se lidi diví co jsem jim to do bytu všechno natahal a vubec si nedokážou představit kolik celkem drahého nářadí je třeba k takové výměně motorkompresoru) a je ho pořád třeba renovovat prostě lednička není pračka nebo myčka i když se to nezdá tak to není jen tak obyčejný spotřebič je trochu komplikovanější než ty ostatní! a jestli se chcete hádat o ceně tak se radši zamyslete nad tím proč stojí na moravě výměna motoru 3000kč a víc v čechách 5000kč a víc ale ono je to tak že jsem se s tím setkal i u nás já to opravím 3000kč o 30km dál možná ani to ne to udělá firma za 4500kč abych pravdu řek tak už mám celkem dost těch k... které tohle dělají ale bohužel někomu nestačí mít 500kč za práci někdo chce 2000kč a potom vy máte představu že když přijede opravář tak vás bude chtít sedřít z kůže bohužel je to smutné ale na to u nás nejsou zákony to jsou vlastně smluvní ceny. POŘÁD JEŠTĚ EXISTUJÍ SLUŠNÍ OPRAVÁŘI A ŘEMESLNÍCI!

vlkladno

zdravim, dejte mi na sebe prosim kontakt, mam podobny problem s lednici electrolux.duky Krejčí

des*
hodnocení

0x

Na tohle vám fundovaně odpoví jen servis.

hodnocení

0x

To vypadá na uniklé chladící médium. Kompresor zapne, ale protože běží naprázdno, jeho tepelná ochrana ho po chvíli automaticky vypne. Jestli se to vyplatí opravit je otázka.

ja by som povedal, že je vadný kompresor a bude nutná jeho výmena. Ak sa to vôbec vyplatí.

alba*
hodnocení

0x

je to vadný kompresor, chladivem to určitě není to by mrazák běžel v kuse a nemrazil, oprava dle toho jak tam je silný kompresor a na jaké chladivo od 3000 do 4000kč aspoň tak se to pohybuje u nás na sev. moravě.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Ahoj. Urcite neni problem s chladivem. kompresor dokaze jet i bez chladiva, aniz by vypinal.

Takze problem je bud v kompresoru, a tady bych s opravou moc nepocital, nebo pouze v rozběhovém relé, popřípadě ochrany kompresoru, coz oprava je mozna a cenove vyhodna. Obratte se na servis.

martinhajek*
Také jsem nedávno něco podobného řešil. Bylo to rozběhové relé.

iris128
hodnocení

dekuji vsem uf no asi se s ni budu muset uz rozloucit nadobro pac davat vic jak 2500 za opravu se mi nechce :(skoda fakt uzasna lednice

majsterjoe*

nebo pouze v rozběhovém relé, popřípadě ochrany kompresoru, coz oprava je mozna a cenove vyhodna. Obratte se na servis.

hodnocení

0x

tomas11:

zadřený motorkompresor vydává stejné zvuky jako běžící chladnička? Pokud dobře čtu, tak dle zvuku chladnička běží, ale jen chvíli...

majsterjoe*

A ja ctu, huci a ztichne. A ano, tak se chova i zadreny kompresor.

tomas11*

ano hučí relé

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]