Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí 1kw/hodina

Od: qq1 odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer

mám otázku,pro ''laika''

Zajímalo by mě kolik stojí 1KW průměrně,je to na firmě platba čtvrtletně cca 30 000,-Kč.

Zdali mám pravdu 4Kč/KW?

Běží tam server který má zdroj zhruba 700W/h,v klidném stavu to vezme zhruba polovinu zdali mám pravdu ''případně mě můžete opravit'' vytížení je zhruba +/- 10% CPU vytížení celého stroje atd... zdali počítám sptávně je to 250W-350W za hodinu nicméně ve špici může být spotřeba i 700W nárazově.

Otázka zní jsem schopný vlézt do ceny 1 000Kč - za měsíc?

Je nějaký levný,jednoduchý prostředek pro výpočet spotřeby zásuvka nebo online počítadlo?

S pozdravem QQ1

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

0x

Nejlepší je to změřit Watmetrem. Dají se koupit v prodejnách s instalačním materiálem, nebo s elektropotřebami buď mechanické nebo elektronické měřiče odběru. Je potřeba si nechat poradit, který je nejvhodnější pro Vaši potřebu, a potom alespoň týden měřit. A uvidíte kolik Vám to napočítá odběru.

Dají se podobné elektronické přístrojky koupit levně občas v některých supermarketech, ale já osobně jim moc nevěřím.

A k ceně za kWh. U maloodběru je to jednoduché. Stačí znát tarif. Ale u velkoodběru - ve firmě nevím, asi to bude podobné?

kokodak*
hodnocení

0x

no tak to je těžký, procesoru je jedno jestli počítá samý nuly, nebo samý jedničky. Spotřebu odhadnu cca 500W.

Za den je to 12,5kWh*30= 375 kWh

375*5,5 = 2062Kč/měsíc

Nechte si tam ale namontovat vlastní elektroměr. Stojí cca do 1200kč a pro vaši orientaci - vyrovnání s pronajímatelem to bude stačit.

Kokodak:

Hmmmmm, s tím procesorem je to hluboké moudro *haha*

Těch 500W nebude mít ani když pojede úplně naplno, chce to změřit.

lindaf*

zalezi take na to od koho elekrtiku berete zatimco loni byla cena 1kWh asi 4,62 Kc...dnesak uz je to asi 5,22 Kc ale rikam zalezi na dodavateli jinak elektrika zdrazuje dost casto takze... :)

qq1
hodnocení

Spotřeba je okolo 150-250W na plno vezme max. 300W,to jsem se dozvěděl od dalších majitelů...

lindaf*

jinak existuje i takovy meric co se strici do zasuvky a jakoby pres nej se jeste zapoji ten spotrebic a ten meri kolik to zere a hodi to mslim i cenu da se to tam dohledat... nekxy to mivaji v lidlu ;) asi za tri stovky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]