Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotykový telefon - zabránění připojení k netu

Od: jahoda315* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

moc prosím o pomoc. Nedávno jsem si pořídila svůj první "dotykáč". Jedná se o Sony Xperia Miro. Je bezva, akorát z jedné věci jsem zoufalá - z internetu. Už mě to stálo cca 200 Kč (a za nic). Když jsem viděla, že se načítá net, stopla jsem to, ale to už je pozdě.

Aplikace se neptají, zda si přeji připojit k netu. Jak poznám, zda se jedná o aplikaci nebo o online verzi?

Jde nějak zablokovat přístup na net? Aspoň na nějaký čas, než si na to zvyknu. :) Prosííím, poraďte, díky.

A když už jsem tu, nevíte, jak by se z tohoto telefonu daly archivovat SMSky? Třeba do txt souboru, jak to šlo u většiny "hloupých" telefonů. Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
V nastavení se dá přístup vypnout celému telefonu, teď nevím kde přesně to je, za par minut to napíšu :)
doplněno 25.01.13 09:26: A ty smsky, najděte na Google Play aplikaci SMS Backup/Restore ;)

stirecek*
hodnocení

2x
Nastavení - bezdratova připojení a sítě - mobilní sítě.
Pro všechny co nechtějí platit za net, udělejte to ještě dřív než vlozite sim kartu do telefonu. Pak se to da ještě zakázat u operátora.

hodnocení

0x

Mám jednoduchý laciný SonyEricsson, kde to přímo na přístroji zakázat nelze. Telefon používám na telefonování (kdo by to řekl, žejo*smich*) a na SMS. Internet na něm nepotřebuju. Takže když se mi podruhé připojil na Net, zavolal jsem operátora a nechal všechno, co se týká Netu zablokovat. Od té doby mám klid.

hodnocení

0x

Ihned, když jsem ho koupila, mazala jsem k operátorovi a chtěla, ať mi zablokuje net. U minulého jsem taky zaplatila, dokud mi to operátor nezablokoval. *jasne*

jahoda315*
hodnocení

Všem děkuji za odpovědi.

Tak jsem si nejdřív v mobilu zakázala datový přenos a nakonec jsem se ještě přihlásila do internetové samoobsluhy mého operátora a zablokovala funkci přístupu na internet a je to super. Vůbec jsem nevěděla, že to jde.

Díky moc a přeji krásný den.

hodnocení

0x
U některých telefonů dlouze stlačit tlačítko, kterým zapínáš telefon a zvolíš zakázání datových přenosů, pokud to nepůjde , tak to půjde nějak nastavit v nastavení telefonu. Protože pokud nemáš aktivovaný internet v mobilu např. za 40kc na týden, tak to by ses nedoplatila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]