Nejste přihlášen/a.
Poridila jsem si malou kamerku (viz. foto) a potrebovala bych poradit s jejim zapojenim..Chtela bych ji zatim jen vyzkouset a nevim jak na to? Predem moc dekuji.
Žlutý konektor by měl být video výstup z kamery do TV a ten bílý je zvukový výstup do TV. Červený je obvykle také určený pro zvuk,ale v tomto případě to spíš vypadá na konektor pro připojení napájecího adaptéru.
Mohu potvrdit tentokrát červený clouží pro napájení, obvykle z 9V baterie...(nedostala jste k tomu redukci?)
Mě by zajímalo, proč kupuješ použitou a nekompletní kameru a k čemu ji hodláš využít. Potřebuješ buď napájecí adapter nebo redukci na 9V baterii.
Sice je z fotky vidět dle koroze napájecího konektoru, že kamera není nová, ale i nová se dodává bez redukcí, nebo napájecích adaptérů. Stačí použít jakýkoliv napáječ zhruba od 5V výše s plusem na dutince. Přestože je uvnitř stabilizátor 7805 tak ta kamerka už od 5V funguje.
Pochybuji, trafo jako takové dává střídavé U, je uvnitř kamery usměrňovač? Chce to stejnosměrný zdroj!
mě nezajímá co myslí, nazývejme věci správnými jmény..., čte-li to kdo nerozumí co jiný myslí je v háji, pak se nedivím některým dotazům
V běžné domácnosti se většinou vyskytují usměrněné zdrojíčky nazývané obecně trafíčka, pochybuji, že tazatelka má plný šuplík opravdu holých neusměrněných transformátorů .
bussi:
když už trváš na přesném vyjadřování a názvosloví od laika, tak mu to patřičně vysvětli, tvé info o "střídavém U" a absenci usměrňovače v kamerce asi nebude pro tazatelku zrovna přínosem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.