Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký dalekohled pro přítele

Od: petaja® odpovědí: 6 změna:

Blíží se vánoce, chtěla bych pro přítele koupit dalekohled, nemám vůbec představu, cenově by se měl pohybovat max. do 4 000,- korun. Požadavek - aby s ním přítel mohl pozorovat ve dne přírodu, ale hlavně v noci zvěř (divočáky), kteří nás navštěvují kousek od našeho domu. Jsem úplný technický antitalent, můžete mi prosím poradit, chtěla bych mu tímto dárkem udělat radost. Děkuji za nápady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste mrknout do nabídky sem: fotaky-24.cz/...

Když vyberete, napište sem tip a snáze se pak třeba poradí, který ano, který ne..Jen můj názor.

jofa*

Osobně bych bral tento. 10x50 je asi tak nejvhodnější na běžné pozorování v přírodě. Ovšem na noční vidění v této cenové relaci zapomeňte. binox.cz/...

doplněno 27.11.12 21:26:

binox.cz/...

Tento by byl přímo super. Ovšem o něco dražší. Ale nelitoval by přítel ani náhodou.

hodnocení

Tak jsem volala na výše uvedenou firmu, Vámi uvedený dalekohled je fakt ,,mazec"...pán mi říkal, že pro noční vidění se pohybují okolo 7 000,- no...asi budu muset vysypat prasátko...pořád váhám - na den, nebo na noc...chjo, děkuji mockrát za radu :).

Pozor...

Dalekohledy (či přístroje) pro noční vidění jsou buď levnější monokulární...nebo dražší binokulární. Zpravidla však mají nižší zvětšení (1,5x - 4x) než klasické dalekohledy (7 - 20x) a jejich cena opravdu začíná na 7tis Kč...a pak jde až do daleko vyšších cenových hladin.

Slušný myslivecký dalekohled ze zvětšením 7x koupíte od 3tis Kč...8-20x již od cca 3800Kč.

Pro pozorování za zhoršených světelných podmínek je potřeba dalekohled s lepší světelností..., což zpravidla bývají dalekohledy se zvětšením 7x a 8x...a zoomovací dalekohledy se "nedoporučují"..

Osobně jsem kdysi "dávno" pozoroval na horách horolezce ve stěně...s dalekohledem 10x50...a půjčeným 7x50..Mohu potvrdit že ten 7x50 byl o třídu lepší..

buss
hodnocení

0x

Když zvěř, tak obchod pro myslivce. NE turistický. V noci když bude tma.. to tak jedině infra. Aby byl odolný, vodotěsný, snesl otřesy, někteří dávají doživotní záruku. Tak 10 x 50. Na intu je jich dosti, zadávat myslivecký dalekohled a podobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]