Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych vyreklamovat telefon, ale potřebuji něco zaručeného co na servise nepoznají že jsem udělal já nebo co nejde opravit. Našel jsem trik s piezo zapalovačem a pohrát si se základní deskou, ale nevím zda-li to má někdo ověřené.
Máte někdo nějaký "trik" jak telefon vyreklamovat aby uznali chybu? Díky moc všem
Osobně si myslím, že tyto tahanice se servisem, které jsou u nás dost běžné, by vůbec neměly být. Když si někdo pořídí cokoliv co nefunguje jak má, tak by neměl být obtěžován ještě nekonečným řešením problému za který nemůže. Solidní firma by měla mít ve vlastním zájmu spokojenost zákazníka a místo toho se chovají tak jak se chovají, jakoby to dávali ze svého.
Vůbec se tazateli nedivím a řešil bych to jako on a ani trochu bych se necítil, že někoho podvádím. Oni podvádí tazatele, koupil si něco za své peníze a nemůže to používat.
Aha...takže telefonu vůbec nice není, ale už se Vám nelíbí...a chcete to hodit na reklamaci?
Nechtějte říct nahlas, co si o Vás myslím.
Ano máte pravdu.
Klidně mi to napište.
Mám telefon za 8 tisíc a koupě byla velká chyba. Peníze nekadím ani nekradu, proto to zvažuji že to vyřeším takto.
Tak za té situace možná příště trošku před nákupem přemýšlet. V podvádění vám tady (doufám) snad nikdo radit nebude.
Pokud je to nákup po internetu tak se zboží dá do 14 dnů vrátit. S tou reklamací nějak nechápu o co jde, pokud se zboží reklamuje a závada by byla uznána jako záruční tak to servis prostě opraví. Ale pořád budete mít ten telefon, který jste vlastně vůbec nechtěl. Jediný rozdíl je že po dobu reklamace nebudete mít žádný telefon.
Nechtěl jsem to tu zbytečně rozvádět ale dobře.
Telefon má plno chyb - stále se vypíná a problém je i se sluchátky(hraje reprák po zapojení občas) a někdy si ani nebere paměťové karty. Již byl dvakrát v servisu(teď je potřetí) ale nikdy mi neuznali závadu ikyž se to děje pořád dokola i po HR a přehrání SW.
Další možnost je znalecký posudek
V tom případě to ale je na oficiální reklamaci...
Ovšem tak jak to popisujete, Vám nic jiného než soudní znalec a posudek...s následnou žalobou nezbývá...
Jenže co když tam opravdu znalec nic nenajde a je to chyba pouze SW? Zaplatím znalce a pokud se to protáhne tak jsou to vážně zbytečné peníze. U operátora si u mě akorát dělají šoufky a tak to chci konečně vyreklamovat a vrátit telefon nebo si vybrat nový...
Znalec by měl najít i chybu v SW...
Ale samozřejmě to je riziko...a co si budeme povídat, je to riziko pro Vás...daleko větší než pro prodejce.
Alespoň se příště poučíte...i když za 8tis to poučení asi nestálo..
Telefon se po Hard Resetu jakš takš dá do pořádku cca na 2 týdny, ale ztratím všechna data v telefonu, a kvůli tomu jsem si telefon za 8 tisíc opravdu nekoupil abych každý měsíc do mobilu dával vše od znova. Proto právě ta reklamace.
HTC Desire, koupil jsem si mobil a čekal že se nerozbije, nebo když už se rozbije tak ho můžu reklamovat a oni ho opraví. Proč se budu pořád štvát se zálohou smsek, emailů, souborů a cache když to není moje chyba a operátor to opravit neumí?
Prosím abychom to nerozmázavali ale prosím o radu někoho "zasvěceného" Díky
Ale ta zasvěcená rada je stále ta stejná...
Soudní znalec = soud...
Z hlediska právního není nic jiného možné...jiné zákonné "páky" na prodejce nemáte.
Ale jiná páka bude když to soudní znalec nepozná nebo neschválí. Nekoupil jsem si telefon kvůli neustálému hard resetu, a handrkování se soudy a soudními znalci Tečka
Vy to zřejmě stále nechápete...
Prostě ze zákona NEMÁTE JINOU MOŽNOST..
Vy jste ten kdo MUSÍ DOKAZOVAT...
Můžete se stavět na hlavu, nadávat jak chcete, ale to Vám nepomůže.
To se samozřejmě netýká jen Vaší reklamace, ale všech reklamací obecně...a dost firem na to spoléhá..
Až budu zakládat téma jak na právní kličky na operátory které si za právníky platí statisíce, rád vás v diskuzi uvítám
Já už telefon několikrát vyreklamoval, dělám to běžně a můžete si myslel o mě co chcete, je mi to jedno.
Založil jsem téma kvůli záměrnému vyreklamování telefonu a je mi jedno zda-li je to legální či nikoliv.
A dělá to i "prázdný" telefon? Nemůžou tam být doinstalované nějaké aplikace, které mohou díky nějakému vzájemnému konfliktu ty problémy způsobovat? Je potřeba pokud možno co nejpřesněji zjistit kdy ten problém nastává, jinak se závada typu "někdy to udělá, někdy ne" na servisu strašně špatně diagnostikuje. To že tu závadu nezjistí vůbec nemusí být jejich chyba nebo dokonce záměr.
Předem se omlouvám za příspěvek mimo téma. Neznám odpověď na otázku.
Jen bych rád řekl svů názor.
Já pokud bych se dostal do situace tazatele, řeším to asi úplně stejně. Jestli jsem to pochopil správně, tak ten kdo má na mobil za 8tis. tak má na znalecký posudek a následný soud. Já osobně ač na tom nejsem finančně zrovna nejlíp tak si sem tam něco uškudlím a prostě si jednou za čas (rok, dva) "udělám radost". Ale prostě už v žádném případě nemám na soudní tahanice. Jsem kvůli tomu nezodpovědný?
Tazatel využil všechny všechny zákonné možnosti na které finančně dosáhne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.