Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se ubranit cislu 420 477 100 111

Od: dansko* odpovědí: 4 změna:

Dobry den. Doslechl jsem se o telefonnim cisle 420 477 100 111, ze nemam reagovat na pripadne zvoneni, nebot je to vydirani penez

ve forme, kdy pokazde (ze "zvednu telefon") mi pri vyuctovani naskoci t.z. *Dárcovské volání*

a na uctu bude strzeno za 1 min. = 100 Kcs.

Na Google jsem se docetl, kdy lide i z ciziny se poptavaji, co je to za cislo ...

Mam dve otazky:

1/ Ziji v Dansku a mam mobil na ucet danskeho TDC a take pevne cislo, rovnez u stejne spolecnosti. Zajima mne zda v danem pripade by ten "zlocinec" mohl volat na i pevne cislo.

2/Jak se tomu mohu v obou pripadech branit?

Nelze zablokovat nejak cislo toho co volá?

Jsem s pozdravem

Milan Kafunek

Dánsko

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jedná se o falešnou zprávu:

hoax.cz/...

Většinou takto volá tefonní automat, aby zjistil, zda je číslo aktivní. V případě že je, ozve se nějaká firma s nabídkou zboží, bez kterého už nemůžete dál žít :)

hodnocení

0x

Je to hloupost zbytečně šířená některými lidmi. Viz - hoax.cz/...

solenza*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že jste v Dánsku a tohle je české číslo z České republiky, tak by Vám mohl váš operátor účtovat roamingový poplatek za příchozí hovor. V tomto směru by Vás mohlo stát nějaké peníze příchozí volání. Ale jinak se jedná o běžné české telefonní číslo. Co se týká té možnosti zablokování příchozích hovorů, nevím jak v Dánsku, ale v česku tuto službu přímo operátoři nenabízejí. Šlo by to jedině tak, že by jste si v telefonu vytvořil skupinu kontaktů, do které by jste dal toto číslo a této skupině by jste dal tiché nebo žádné vyzvánění, aby Vás volání z tohoto čísla neotravovalo.

doplněno 26.02.12 14:13:

Jinak ještě na stránkách kdovolal.net se dá v diskuzích zjistit, co si lidé píší o některých známých číslech. Vetšinou zde jsou čísla nějakých nabízečů či jiných prodejců. Hezky totu problematiku pospal jeden z uživatelů těchto stránek v příspěvku z 25.11.2011.
kdovolal.net/...

Solenza, naštuduj si, čo je ten roamingový hovor. A tiež, kedy, kto, ako a hlavne, za čo platí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]