Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blikající LED podle hudby

Od: nonickname odpovědí: 10 změna:

zdravím chtěl bychse zeptat jestli by šlo nějak napojit (LED) Diody na repro ale aby při věči hlasitostí nezořely aby blikali do rytmu i při max hlasitosti děkují

prosím nechci plánky ruzne chtěl bych to popsat co a jak děkuji mo...:)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ne, takhle jednoduše to nejde. A jelikož nechcete schéma, což je v podstatě odpověď na váš dotaz, tak bohužel nemůžu více sloužit.

nonickname
hodnocení

aha dobře to schéma kdyby bylo tak jo ale at to není zas takové ty schemáta kde je milion čar :DD děkují moc

a přesněji řečeno co bych potřeboval ktomu? díkí

figurek*
hodnocení

2x

jištěže by to šlo. Budete ale muset odvést pár wattů reprodukované hudby bokem, do ledek. Udělejte odbočku z drátu, na ní dvanáctidecibelovou dolní propust, aby do ledek vstupovaly jen velmi nízké frekvence, hlavně od bicích. Pak musíte změřit napětí, jaké za tou dolní propustí máte. No a na závěr paralelně připojíte vaše ledky, ke kterým předřadíte odpor. Velikost odporu vypočítáte z maximálního povoleného proudu přes ledky a z napětí za dolní propustí. R=U/I.

Nic složitého. :)

nonickname
hodnocení

moc děkují jdu to udělat

Děkují moc...:) ;)

figurek*

opravuji. Ten odpor předřadte před propust, jinak na bedně uděláte kraťas na vysokých kmitočtech. Kondenzátor i tlumivku musíte spočítat na stejnou frekvenci, já bych to viděl na nějakých 70-80 Hz.

Ono to skutečně není až tak složité zapojení. Viz schema.

Blikající LED podle hudby

kratast*
hodnocení

0x

jasny vzdyt to je jednoduche.

takze ten modry drat spoj s tim cernym, pak tam pripajej diodu, a muzes mit bilou, cervenou, zelenou, modrou, oranzovou ... no a pak vezmi ten cerveny drat k nemu napoj druhou cast diody a cele to pripajej k reproduktoru. na a repro zapoj a pust si tam smouly nebo maxim turbulens a muzes parit s kamosema a mate to i se svetelnyma efektama.

no a nebo doporucuji podat si prihlasku na sou nebo soš, spš zameřenou na elektrinu a cca po 3 letech budes mozna schopen si to schema nakreslit a vyrobit podle nej :)
doplněno 24.01.13 12:24:
aha dobře to schéma kdyby bylo tak jo ale at to není zas takové ty schemáta kde je milion čar děkují moc
a přesněji řečeno co bych potřeboval ktomu? díkí
musim si rejpnout
to mate kolecno nejlepe bantamove, lzici, velkou fanku malou fanku ...
nehoupat!

nonickname
hodnocení

hmmm.pán vela upřímnej jo jasný chápu prám se slušně tak očekávám že někdo odpoví také slušně co a jak a ne že nepíše někdo pust si tam maxim turbulenc školu mám nebojse :) ale ne na elektro

kratast*

hmmm.pán vela upřímnej jo jasný chápu prám se slušně tak očekávám že někdo odpoví také slušně co a jak a ne že nepíše někdo pust si tam maxim turbulenc školu mám nebojse ale ne na elektro

vsak jsem odpovedel tez slusne. Rozhosdne jsem nebyl hulvat a nepouzil jsem vulgarismy.

to jsem rad ze mas školu. jakou? školu v přírodě? nebo autoškolu?

mowla*
hodnocení

0x

Koukni třeba sem - chrudim2000.cz/... a pokud by v tom schematu bylo "milióny čar", kup si třeba toto - puhy.cz/... ...

:-D

nonickname
hodnocení

děěkují vám moc hoši ;) fakt díkí moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]