Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, zobrazí televizor, který neumí Full Hd obraz? vysílaní televizních kanalů ve full hd například ČT 1 Hd, Nova Hd a jinéHDTV. Tento příjem by byl zajištěn recaiverem nebo STB který má tuner Mpeg4.
Myslím tím jestli stanice chytnu, ale budou jen v rozlišení jaké televizor dovolí(klasika, ne HD) nebo jen tma. Co se případně napíše na obrazovce.
Děkuji.
doplněno 24.01.13 13:18: Miro uz jsem spěchal do hajan, tak jsem doplnil teď
doplněno 25.01.13 11:59:
Miro rozlišení tv by mělo co nejblíže odpovídat rozlišení vysílání. Pokud tedy se vysílá 1080i, je lépe mít tv s tímto rozlišením. Obraz na větších úhlopříčkách bude vypadat lépe než na hd ready. Televize nemusí nic přepočítávat nebo dopočítávat.
0x
ještě doplním, že ČT a podobně ve full hd = 1080p NEVYSÍLÁ ani vysílat v nejbližší době nebude. je to omyl, jež se šíří. Vysílá se v 1080i max a to není plné rozlišení. Plné rozlišení 1080p poskytuje např. blueray záznam.
Na HD vysílání postačuje de facto televizor HD Ready, hodně záleží na pozorovací vzdálenosti od TV.
Tak jsem včera přeladil 2 roky starou LCD televizi 32LG6000 a již abych ji vyhodil. Na 37 kanále se naladilo taky 8 polských stanic a na 45 kanále což je asi nový multiplexer mimo Fandy, Smíchova a Pohody taky ČT HD a Nova HD. Pravděpodobně spolu s dalšímy kanály 60 a 61 vše (mimo poláků) z Černé hory. Jenže televize (skoro nová) neumí MPEG4 takže k ničemu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.