Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem tv Philips 46 pfl 5007 tv je skvělá má však jednu vadu. Za žádnou cenu nemůžu nainstalovat satelitní programy.
Nikde nejde vybrat satelit. Při instalaci satelity vyhledává, ale nalezne pouze Astra 19,2 a nic víc. V tv mám vložen modul s kartou Skylink tv píše že je v pořádku (ta karta) a modul se po zapnutí i načte. Po instalaci dle návodu najde pouze uvedenou astru a nainstaluje programy, ale české programy jsou Astra 23,5 a tu vůbec nenajde. Nevíte co mohu dělat špatně nebo jak vybrat ten správný satelit.
Původně jsem externí satelitní příjmač a tam vše fungovalo OK. Pouze jsem přepojil kabel do TV a nemohu naladit české programy. Zkoušel jsem kabel zpět do externího satelitního příjmače a tam vše funguje. Nevím co dál. Děkuji za odpověď.
p.Karel podla mna ste pred cielom a nevzdávajte to. Port 1 je to samé čo 19,2 alebo vaša ponuka LNB1 . Máte možnost volit dva-4 konvert LNB1 a LNB2 a to druhe je tá23,5! Netvrdte ,že nemáte možnost volby.Pre každé LNB musite prepísat ten elektronický prepinač v prijimači,aby fyzicky prepnul v parabole umiestnený konvert LNB1, alebo LNB2=23.5 .Ked prepinač neprepnete,tak je i bez vas tvrdo prepnutý v polohe 19,2 . Ked predpíšete správne LNB 2 zadajte ručne /aut/ parametre ČT1 a hned sa vám v menu antena objaví SILA a KVALITA .Snažte sa pochopit posladnú vetu z mojej prvej rady -to je rozuzlenie.Toto nie je na reklamáciu ,zariadenie je v poriadku .V krajnom prípade odneste Philips do najbližšej kamennej predajne sat.techniky ,kde za 5 min naladia za 100 všetko -bez blamáže
Odpíšte z externého sat prijímača v Menu Antena na Astre1= 19.2 ,ako je prepísaný elektronický prepinac Diseqc 1.0 = port 1 alebo A a podobne aj druhú družicu 23,5 -tá by mala mat port na 2 alebo B .A potom urobte rovnaké nastavenie v Philipse. Astru 3=23,5 si musíte najskor vybrat z ponuky tv. Doteraz na disekoch oboch družíc nemáte prepísané nič a vtedy je prepinač pri konvertoroch automat otvorený na dominantnú 19,2 . Toto nie je vada Tv .
To jsem si myslel taky ale v TV není žádná možnost nastavení. Volby jou pouze na zvolení počtu LNB (1 LNB ,2 LNB 3 a více LNB).
Jinak je tam vše automatické. TV ze všeho nejdřív hledá satelity, ale nevím jak a proč a najde jenam ten jeden.
Jinak asi už končím s pokusema a zkouším reklamaci. Tv zakoupena přes internet a vrátím do 14 dnů (kdyřneuznají jako reklamaci).
Jinák dík za rady .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.