Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení na scaner

Od: h4ever® odpovědí: 5 změna:

Zdravím

dostal jsem zadarmo scaner značky MEDION, ale není k tomu napájení. Je tam uvedeno 12V a 1.24A. Mám jeden adaptér a ten má 12V, jenže jako naschvál má pouze 1A. Tak se chci zeptat co by se stalo, kdybych na scaner zapojil o čtvrt ampery nižší napájení? Zničil by se adaptér? Rozjel by se scaner? Kupovat nové trafo se mi nechce, protože scaner skoro nevyužiju, tak hledám řešení jak tam dostat o čtvrt ampéry víc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Snad to nebude takové horké, jen kontrolovat aby se nezahříval a bacha na konektor+ na +.

hodnocení

Konektor je standardní. Ale potřebuju vědět jestli tomu opravdu rozumíš, nechci oddělat půjčený adaptér.

Adaptér neodděláš, vyzkoušej to a uvidíš, podle mne se nebude ani ten adaptér hřát. To co je napsáno na scanneru je maximální odběr, to co je napsáno na adaptéru je to co by měl trvale vydržet, když si to dáš dohormady tak je jasné, že to bez problémů pojede ;)

Pojede to podle mě bez problémů, těch 1,24A je na scanner poměrně dost a v reálu bude brát tak do 0,5A. Mám doma dokonce scanner, který je napájen přímo z USB a stačí mu těch 500mA při 5V, což je 2,5W ;)

hodnocení

Dík oboum za uklidnění :) . Ten adaptér je od internetu, takže kdyby se oddělal, nepojede internet. Ale jsem už klidnej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]