Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod kabelů

Od: csanadi* odpovědí: 7 změna:

zdravím, mám tři otázky:

- jak se řeší předpěťová ochrana v zasuvkový obvodech, dělám elektriku tak bych to chtěl zabudovat, a co výjde nejlevněji?

- kupoval jsem repro pro domácí kino: 2x prědní 300w, centr 150w a 2x zadní 150w, jaký mám použít průměr drátu - dvojlinky?

- když budu tahat koaxial pro jednu zásuvku kde je satelit, tv tuner a radio, kolik potřebuju koaxialu a jestli je stejný nebo jiný pro satelit a tv tuner jestli se dají pomocí rozvojky rozdvojit pro každou stranu zdi

děkuji za každou radu Ivoš

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

- je to "přepěťová" ochrana, pokud si koupíte zásuvku nebo prodlužku s přepěťovou, řešíte pouze část, funkční přepěťová ochrana má býti několikastupňová, aplikovaná minimálně od domácího rozvaděče, tedy od jističů pro jednotlivé okruhy, není to úplně jednoduchá problematika.

- měla by stačit speciální dvojlinka 2x4mm2 (zlatá průsvitná), jde ale i o délku vedení

- stačí jeden koaxiál, signály lze sloučit či rozbočit výhybkami, pozor, pro satelit musí být "lepší" než standardní pro TV a FM (musí být průchodná i pro SS proud)

csanadi*
hodnocení

ok, jen u dvojlinky přední budou do 2m, centr do 1m a zadni do 10 m. není 2x4 moc tlustý? mám u resivru pružinové připojení, tak nevým jestli to tam rarvu. Jinak děkuji s pozdravem Csanádi

hop®

Možná by stačila slabší, pro tuto vzdálenost, ale je to otázka složitějšího výpočtu. Jinak drátek o průřezu 4mm2 má průměr něco přes 2 mm, většina pružinových svorek je na to dimenzovaná.

csanadi*
hodnocení

tak to jo vy myslýte 4mm průměr i z izolací ja bral průmer jen měd. drátků, díky

hop®

Dvojlinku 2x4mm2 myslím dva drátky o průřezu 4 mm čtvereční - průřez drátků bez izolace, nikoli průměr.

dzordz*
hodnocení

2x

Nedávno jsme zapojovali obdobné reproduktory a použili jsme průměr drátu 2.5mm, na zadní pak 1.5mm. No, na krámě to asi bylo označený i cedulkou s průřezem, bylo to uříznutý na požadovanou dýlku z bubnu. Dost možná ten tenčí měl 4mm^2, jak říká Hop, a ten tlustší 8.

csanadi*
15.02.12 23:41
hodnocení

Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]