Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Označení prudových chráničů

Od: werka odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,co znamená označení 1N proudového chrániče označeného jako 25/1N/0,03? Proč jsou mezi nima tak velké cenové rozdíly(stejná značka,stejné hodnoty) třeba emat.cz/... a emat.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juvla*
hodnocení

2x

25 Ampér, 1N jednofázový, rezidualní proud 30mA

Ano, a ten rozdíl v ceně je dán řadou "HOME" s menší zkratovou odolností. 6kA místo 10kA. Doma Vám stačí 6kA.

werka
hodnocení

než jsem stihl dopsat příspevek tak ste mi napsal ten rozdíl.Děkuji

werka
hodnocení

Dík za odpověď.A ještě ty rozdíly? Kolega z práce si nechal firmou rekonstruovat koupelnu včetne elektriky a na faktůře má docela pálky za materiál.Např.proudový chránič 1490kč,1M kabelu 3x2,5 CYKY 37kč...Je to starší pán,s internetem neumí tak se koukam kolik co stoji a řeknu vám,pěkně mu ty ceny natáhly.Např.kabel 19kč,chránič 666kč... Až mu to zítra řeknu v práci tak ho klepne...:)

juvla*

Zaleží čím mu to osadili. Musíte porovnat typy -výrobce. Hager bude dražší než OEZ.

koudalak*

a nejsou to ceny s montáží?

Já osobně dělám elektrorozpočty a 1490Kč za prouďák i s montáží by nebylo nutně zlodějina. Záleží na jeho typu. Chrániče seženete (4-pólové) od cca 500kč bez DPH do 1800kč při stejné amperáži a proudu.

3x2,5 CYKY kupujeme z velkoskladu za 15,5kč(necháváme si marži max 10%) bez dph a běžnou montáž do zdi (bez sekání drážek) si počítáme 10,5kč/m.

Jestli to co píšete jsou ceny čistě za materiál bez dph, tak to byli nějací zloději a zkontroloval bych si aspoň přístroje v rozvaděči, jestli jsou to opravdu ty z faktury.

Co vím, tak některé vyčůrané firmy naúčtují jističe se zkratovou odolností 10kA a namontují nejlevnější šunty (třeba Kania) samozřejmě 6kA. Do bytu stačí těch 6kA, ale to lidi nepoznají, a cena je skoro poloviční...

Jestli chcete, pošlete mi ten výtvor na mejl a třeba Vám dám munici:) mail je : v365z zavinovadlo seznam.cz

werka
hodnocení

fakturu jsem videl v praci,znacku těch věcí jsem si neopsal,jestli jsem dobře koukal byly to ceny s DPH,každopádně za rekonstrukci koupelny a kuchně zaplatil 200tis.kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]