Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou kabelové televize zakódované?

Od: gorka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, provozovatel menší lokální kabelové televize nás vybavil přijímačem Optibox Cable HDMI PVR Ready. Sice nemám s přístrojem problémy, ale potřeboval bych víc. Četl jsem, že některé přijímače (nevím, jestli jen satelitní), mají již zabudovaný HDD a lze nahrané filmy editovat, střihat, nahrávat v avi, atd. Mohl bych doma použít svůj vlastní třeba i dražší přijímač? V přijímači není vidět žádná karta, nevím jestli ty lokální provozovatelé ten signál nezakódují centrálně. Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Karta tam nutně nemusí být,jen to nejde zkrátka na jiném přijímači pustit.A jdou jen předplacené programy.S tím HDD jsem dost zápasil.Zapínal se kdy chtěl,když se vypla elektrika tak po nahození jel dokud jsem nepřišel domů.Vyhodil jsem ho,stejně to nešlo kopírovat,ale jen přehrát v tom přijímači.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podle mé zkušenosti s UPC jdou zakódované programy, které si platím, pouze na zařízení dodaném distributorem, přestože v něm není žádná karta. Takže např. HBO mohu sledovat pouze na TV, u které mám STB dodaný UPC. Programová nabídka je řízena centrálně, kabel, po kterém jdou TV programy, funguje současně jako datový pro ovládání přístroje distributorem. U malého distributora to může být jinak, chce to zeptat se přímo jeho.

gredy*

Všechny tři STB, které UPC nabízí, mají vloženou příslušnou kartu do slotu. Příslušná karta se také může vložit do slotu přímo do TV. Pokud ale v takovém případě chci koukat na programy HD, musí TV umět MPEG 4. STB PVR od UPC umí programy HD a dále obsahuje HDD, na který lze programy nahrávat. Je to docela šikovný přístroj, ale je pravda, že bohužel nahraný záznam lze pouze na přístroji přehrát, ale nedá se zkopírovat a třeba vypálit na DVD. Někteří se o to sice pokoušejí, ale není to zcela jednoduché a pro normálního smrtelníka a uživatele to je nepoužitelné. STB s nebo bez HDD si můžete také zakoupit sám, i třeba jiné značky než UPC nabízí, a pak UPC jen dodá příslušnou kartu. Všechno lze najít na stránkách UPC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]