Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parabola 1°W a 5°W

Od: gorka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, bylo by možné chytit programy z družic 1°W a 5°C jednou parabolou? Nejsou tyto družice Thor a Atlantic Bird příliš blízko, lze oba LNB umístit tak tesně vedle sebe? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

2x

podla časopisu SAT- DVBT na obe družice stačí priemer od 80 cm .Vyskúšanú mám antenu Gibertinu 90 ,Kovový original držiak multifeed a pri uhle 4,3 je v najužšom mieste medzi kovovými držiakmi asi 2mm medzera . Ak by bolo treba uhol ešte znižit na cca 3 stupne,stačilo by obrusit 1-2mm kovovú hranu jednoho držiaka konvertora a telesá kovertorov sa nebudú dotýkat..Za pokus to isto stoji .V ponuke sú aj plochejšie anteny pre 5 konv. kde medzera bude 2-3cm -neviem značku

doplněno 14.02.12 22:11:

Maximum NL85 fe pre 5 LNB 60 Eur .

des*

Hlavním předpokladem pro bezchybnou funkci DiSEqC motoru je správná instalace a přesné nastavení satelitní paraboly. Uložení pozic satelitů do paměti (až 60 pozic) je časově náročná práce a vyžaduje alespoň základní technické znalosti. Natáčecí parabola (nejlépe průměr od 80 cm,větší,je samozřejmě lepší,) nabízí uživateli mnohem větší možnosti příjmu než např. řešení Multifeed _ i vzhledem ke stále stoupajícímu počtu satelitů na orbitální dráze. Záleží na příjmových podmínkách a velikosti paraboly, v ideálním případě můžete na našem území dosáhnout příjmu ze satelitů v segmentu 75°E až 30°W.

solenza*
hodnocení

0x

Podle mě bude lepší, když využijete 2 samostatné paraboly. Dle mého názoru není možné nebo bude velice obtížné nastavit oba LNB tak blízko u sebe, aby fungovaly programy z obou pozic. Ale zase, když se běžně přijímají střeba Astry z pozic 23,5°E a 19,2 °E, tak by to s nějakým duo LNB možná šlo taky.

www.dishpointer.com

des*

Podle mne uděláte líp když si pořídíte parabolu natáčecí.Stačí 120cm a uvidíte víc než dvě pozice.Zamyslete se.

gorka*
hodnocení

Ano, taková natáčecí parabola by byla skvělá (zajímám se o cizí jazyky), ale překvapuje mě těch 120cm, nešlo by to realizovat s menší parabolou, 80-85 cm? Děkuji.

des*

Realizovat to jde,ale uvidíte jen nejsilnější stanice,no právě ty slabší jsou lepší.120cm je běžná velikost ,je to z praxe,věřte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]