Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit neony?

Od: sinys* odpovědí: 4 změna:

Zdravim, poradíte kde koupit neony? stačí mi 20cm, ale chci fakt neony a ne LED. Můžou to být klidně i do pc to mi nevadí. Strejda googl mi je nechce najít :( dík

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

A co si pod pojmem "neony" vlastně představuješ? Protože "opravdové neony" jsou skleněné trubice kde je vakuum a speciální látka, která když do něj speciální transformátor přivede proud tak "svítí". Podle těch 20 cm bych řekl že ti jde o něco úplně jiného...*frajer*

sinys*
hodnocení

něco jako toto slickcar.com/...

doplněno 11.02.12 20:53:

// pod auto fakt neni

hodnocení

0x

Jen tak pro upřesnění:

V neonové trubici není vákuum, ale neon - proto se tak jmenuje (případně jiné plyny a podle toho má barvu) nebo se barva řeší luminoforem na trubici. Příklad neonového světla je prachobyčejná doutnavka, na stejném principu fungovaly dnes už nepoužívané digitrony.

doplněno 11.02.12 21:30:

Jak - google nechce najít? Odkazů je hafo...

třeba:

pc.itek.cz/...

Kde koupit neony?

sinys*
11.02.12 22:05
hodnocení

díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]