Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sestrojit maják?

Od: dawidececk® odpovědí: 6 změna:
Ahoj/Dobry den :) chtěl bych se zeptat,jak bych mohl sestrojit "policejní" majacek,takovej ten strobo,co mají teď nový, treba plánek a seznam věcí a kde bych je sehnal :/ ja totiž vubec nemam přehled kde bych je sehnal :D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj. Tohle jsem si stavěl já, je to docela jednoduché, jen si vypočítat předřané odpory podle typu a množství LED. Ještě jsem si panely s LED udělal zvlášť, na kabel. Mám tam 2x8 modrých vysokosvítívých a je to super :) a místo potenciometru doporučuju jen trimr na případné doladění, ať do toho omylem nedrbneš a nezmění se ti rychlost blikání :)

volta.estranky.cz/...

doplněno 11.02.12 19:17:

A koukni tam na video, jestli je to opravdu to co máš na mysli :)

hodnocení

a přibližnou cenu? :)

viděl bych to tak na 60 Kč + LEDky + cuprextit + leptací roztok

hodnocení

0x

S xenonovou výbojkou je to trochu dražší, ale mnohonásobně efektnější...

no záleží na co to chce, pokud stroboskop, tak určitě s výbojkou. tohle slouží jako policejní blikač, kdy blikne 2x jedna strana a následně 2x druhá strana :)

Jasně, ale znovu opakuju místo ledek to chce koupit xenonovou výbojky a odpalovat je místo ledek - blikat to bude jako originál, policajti tam ty xenony mají...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]