Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych poprosit o radu jak zapojit běžné pohybové čidlo zkoupené v OBI na 230 V. Mám rozvedeny a zpojeny led pásky na stejnosměrných DC 12 V, odzkošeny a při zapojení na přímo pře trafo svítí. Zakoupený transformátor z 230 V běžné domácí sítě na DC 12V. A tet to potřebuji dát dohromady aby se mi led pásky rozsvěceli zhruba na 2 min. při zjištění pohybu v prostoru. Děkuji Bumla
Tyto snímače mají většinou na svorkovnici 4 dráty. Nejčastěji je spínaný fialový vodič. Záleží ale podle typu, některé to mohou mít jinak třeba jen 3 vodiče. Všechny vodiče jsou barevně odlišeny a u spínače by měl být v krabici přidán leták, na kterém je schéma zapojení.
doplněno 10.02.12 18:19:Tady jsem vyfotil zapojení infraspínače zn. Massive. Používám ho v létě pro spínání pračkového čerpadla u zahradního jezírka, takže je teď v zimě vypojený a schovaný doma v krabici s čerpadlem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.