Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spojit TV s PC

Od: pajazrajja* odpovědí: 22 změna:

Mohl by mi někdo poradit jakým a zda vůbec se dá propojit TV OVP RC 5840 s notebookem- kabel mám ale neumím to rozjet.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x

digitalky.cz/...

Takový hrubší návod pro orientaci

pida007*
hodnocení

0x

Zkuste zadat jeste typ televizoru, pod danym typem vyhledam pouze ovladac na OVP televize.
Jinak k tematu, Tv s PC muzete propojit, pokud vas notebook obshuje Tv out vystup. Televize pote musi obsahovat budto S-video vstup, vstup Scart, nebo vstup pres video cinche. Pokud nekterou z techoto moznosti Tv obsahuje a notebook ma tv vystup, mate asi vyhrano. Vice k dane tematice treba na netuj.cz/...

pajazrajja*
hodnocení

jedná se o "CTV2994RF SLIM DVB-T"

a jsme u toho - jak propojit z TV? Tak aby chodila TV jako monitor, nebo aby PC nahrávalo z TV jako video...

doplněno 09.02.12 14:27:

Rozhodně by neškodila info o TV kartě, nebo graf. kartě PC

pajazrajja*
hodnocení

Potřeboval bych pouze přenést obraz z notebooku do TV.

Jasně, takže jaké má grafická karta PC výstupy? CINCH, S-VIDEO, DVI?

Cinch - kovový konektor se obyčejně se žlutým plastem uvnitř a v něm dutinka

S-video malá černá kulatá zásuvka s několika dirkami

DVI - obyčejně bílá obdélníková zásuvka s mnoha dutinkami, bokem jsou 4 dutinky větší

pajazrajja*
hodnocení

na notasu je pouze morý nepravidelný obdelník s cca 15 dirkami ve třech řadách

pajazrajja*
09.02.12 14:47
hodnocení

asi D-sub

pida007*

V tom pripade si zkuste sehnat kabel VGA -> video Cinch

pida:

co to radíš? Takový kabel neexistuje *haha*. Musí to být elktronický převodník, blbě se shání a je relativně drahý.

pida007*

Jako sorry, ale mimo misu ses ty. nej-ceny.cz/... Netvrdim ze je to levna varianta, ale pri tomto rozlozneni me uz nenapadla jina varianta, tak netvrd ze to nejde.

pida007*

Ano, TV obsahuje tyto vstupy 1 x SCART, S-Video konektor, CINCH video vstup a 2x CINCH audio vstup, takze pokud mate na notebooku vystup Video out, s nejvetsi pravdepodobnosti Vam propojeni patricnym kabelem bude fungovat. Kabel lze zakoupit napriklad v pc prodejne.

pajazrajja*
hodnocení

a ještě bych se chtěl zepta, jestli musím odpojovat set top box a nebo to zapoji t do vedlejšího vstupu?

lze to zapojit do jiného vstupu, aba se nemuselo nic odpojovat. S tou kabeláží jak píše pida to není tak jednoduché - většinou to nefunguje (pokud se jedná třeba o S-video výstup na notebooku) *smich*

pida007*

Je pravda ze nekteri prodejci tento kabel šidí, a pote nejede jak ma. Budto vubec nebo cernobile apod. :( Jina volba bez vetsi investice ale asi neni.

doplněno 09.02.12 14:50:

Pardon * vyrobci

To není otázka ošizení kabelu - S video výstup se skládá s jasového a barevného signálu a ten se na scart vstupu mnohdy špatně hledá ;)

pida007*

No to bych netvrdil protoze je sposta redukci, na scartu zrovna. Viz treba zde : hifionline.cz/... Nekdy tam jasovej je, jindy ne. A tech kabelovych variant je taky nespocet. Jelikoz ale tazatel stejne nema Tv out typu S- video, je toto uz off topik.

pida007:

a zkoušel sis někdy s tím hrátnebo jen tad dáváš odkazy - jinak bys nemohl psát to co píšeš a radit to co radíš :D

například VGA obsahuje signál R,G,B,Hsync, V sync. Kompozitní video (žlutý cinch) obsahuje Hsync, Vsync a barevný signál kódovaný normou PAL, SECAM nebo NTSC, navíc smíchaný do jednoho vodiče a to kus kabelu z VGA a scart konektorem opravdu nedokáže.*smich*

pida007*

uz to je reseno vise.

doplněno 09.02.12 15:16:

s tim : " kabel VGA -> video Cinch " to bylo mysleno jinak, jakoze tim prevodnikem. Ale to uz jsme se shodli.

V kazdem pripade, pokud tazatel ma jen video vystup VGA, pujdte to propojit jen pres dany prevodnik, coz je asi neprijatelne z hlediska ceny. :(

doplněno 09.02.12 15:20:

To Bmbx: Ano s propojeni pc a tv jsem si nejakou dobu hral par let zpet, takze si muzes nechat tech posmesku, zas tak vtipny mi to nepislo. Nehral jsem si vsak s VGA->cinch , to by pro me byla dost draha hracka, jen kvuli obrazu z pc na telku. Tot asi vse.

no tak sorry, netušil jsem , že si taková citlivka *plac*

Já mám ve zvyku většinou radit jen to co mám prakticky vyzkoušené ;), tak se nemusíš hned čertit...

Tady jsem něco našel:

nej-ceny.cz/...

doplněno 09.02.12 15:47:

A nikde jsem nepsal že to nejde...

pida007*

Taky se ti omlouvam, asi sem se zbytecne cetil. Dulezity je poradit a snad sme to nejak dali dokupy pro tazatele.

ahasver4*
hodnocení

0x

pida007 a bmbx...Vy jste mi udělali takovou radost,že ani nevíte jakou.Přesně jste předvedli jak to má vypadat.Trochu boje a pak sklonit meče a džentlmenská úklona...:)Klidně napište,že mi do toho nic není a budete mít pravdu ale já jsem moc rád za tu ukázku...Sice ve střetu ale férovém.Díky!:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]