Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malá velikost fotky z mobilu

Od: marta52a odpovědí: 12 změna:

stáhla jsem několik fotek z mobilu, ale několik jich má velikost kolem 50 kb, to je ještě slušná velikostk zobrazení, ale ostatní nejsou vvětší než 2 kb a mě by zajímalo proč

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirekmirek340*
hodnocení

0x

Tak zírám.Schválně jsem se podíval,kolik má ikona na poše a ta má 130 kB.(bajtů),takže jestli pvažujete slušnou fotku o 50 kb(bitů),tak máte laťku dost nízko [bajt má 8 bitů].To tam máte nějaký dopletený.Tak malé fotky nemůže snad ani žádný šunt vyrobit.Nespletla jste se?[mirekmirek340*]

cinematic*
hodnocení

0x

Tipuju, že jste si nestáhla fotky, ale jen jejich zástupce.

marta52a
hodnocení

no já nevím, ale i v mobilu mají ty fotky označenou stejnou velikost a jiné tam nejsou a ty co mají 30-50 kb se zobrazují v photo filtru v celkem solidní velkosti, ty malé tak asi cm na cm

marta52a
hodnocení

leda že by byl nějaký rozdíl v označení kB a kb, tomuhle moc nerozumím

No jasně že je v tom rozdíl. A dost podstatný. Podívejte se ještě jednou a pečlivě opište jaké máte v telefonu jednotky. Záleží i na velkosti písmen. kb je kilobit [ kilobit ] kdežto kB je kilobyte [ kilobajt ] 1kB = 8kb

marta52a
hodnocení

no míry v kB a to větší kolem 30 kB a menší 2 kB, ve vlastnostech jsou u menších rozměry 80x96 pixelů, u větších jsou rozměry 640x480 pixelů, ostatní údaje jsou stejné

dzordz*

Pak máte jeden druh fotek už nafocenej v takhle malým rozlišení/špatný kvalitě.

hodnocení

0x

Neslučujte jablka z hruškami, ikona v PC je nekomprimovaná v BMP a fotky v mobilu jsou JPG...

marta52*
hodnocení

já jsem s těmi ikonami nechtěla slučovat jablka s hruškami, sice se v tomhle příliš nevyznám, ale bylo to myšleno jen obrazně, prostě fotky se zobrazí ve velikosti 2x2 cm

Malá velikost fotky z mobilu

No datový obsah fotografie v MB,KB a pod. je taky něco jiného než rozlišení v MPX nebo DPI ;)

marta52*
hodnocení

vždyt jsem už psala, že tomu moc nerozumím, jsem už v důchodu a s počítačem jsem se blíže seznámila až v 50, kdy mně ho rodina koupila k narozeninám a všechno jsem se musela naučit sama a s digitálním fotografováním a s mobilem ještě déle, takže nerozumím tomu, ale baví mě to*placni*

U fotografie se udává rozlišení v počtu PIXELů (složenina ze slov PICTURE ELEMENT) např. 640x480 bodů, 1280x960 nebo 1Megapixel, 2 megapixely... (což je hodnota už vynásobená)

A pak je datový objem fotografie většinou už v MEGABAJTECH - ten se liší podle toho zdali je fotka v komprimovaném formátu (JPG) a pak i podle síly komprimace.

Takže datový objem fotky nevypovídá o tom jak bude fotka při zobrazení veliká, ale jak je kvalitní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]