Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trumpeta z kamionu na kolo - jaký akumulátor?

Od: parezkiller* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,mám dotaz,potřebuji dát na kolo trumpetu z náklaďáku na 12V .Chci tam dát akumulátor.Poraďte jaký,aby byl co nejmenší a zároveň aby vydržel aspoň na 5 houknutí před dalším nabitím.Odběr má 8 A.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kapacita sice není nic moc, ale na pár houknutí by to stačit mělo. 8A by pro ni krátkodobě neměl být žádný problém. A nabíjet se dá nabíječkou na auto/moto baterie.

shop-online.cz/...

gumidek*

Na nabíječky jsou gelovky mlsné. Nesnáší nabíječky s pevným proudem 4A apod... Zničí je to.

Raději nějakou automatickou s postupným automatickým přepínáním proudů. Třeba ta z Lidlu nebo přímo na gelovky:

C10HQ ezk.cz/...

doplněno 08.02.12 23:31:

ezk.cz/...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Takový, který utáhne kompresor.

parezkiller*
hodnocení

je to bez kompresoru,je elektromagnetická.

gumidek*

Dal bych tam bezúdržbový hermeticky uzavřený pb gelový akumulátor.

parezkiller*
hodnocení

neměl bys nějakej tip,jakej akumoš?Oni se nějak rozdělují,myslím že podle kapacity nebo tak nějak?

raadek*
Mě osobně se líbí ten hlubokej tón co mají policajti a záchranky. Jinak bych se zaměřil na Li-Ion aku baterie nebo klasické NiMH monočlánky. R.
cyril*

Monočlánky jsou dobrý nápad, jen na těch pět houknutí bude muset vozit monočlánky na dvoukoláku za kolem! ;)

gumidek*

ezk.cz/...

Takové jsem myslel. Koupil bych 7,2Ah. Já si ho beru do přírody, když potřebuji dobíjet GPS nabíječkou do auta. *dril*

Stačila by malá Li-ion modelářská baterka 5000mAh, 20C, dá 100A, takže intenzita houkání bude mít správné grády a její rozměr je zanedbatelný, vyžaduje však speciální nabíječku. Její cena je cca 700,- na Aukru.

buss
hodnocení

0x

Gelovka by postačila. Jsou do mota. Cca 6 Ah bohatě, i míň.

koudalak*
hodnocení

0x

Podívejte se třeba na tuhle, taková by vám vyh/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]