Nejste přihlášen/a.
Mám nový mobil Sony Ericsson MT11i Xperia Neo V a nyní bych potřeboval poradit jak ho ovládat, co jak a kde nastavit atp. Je to můj první dotykový mobil s Androidem a příliš se v ním neorientuji. Tištěný návod který je k tomuto mobilu je natolik stručný, že se z něho člověk příliš nedozví co a jak se nastavuje. Já jsem z toho zjistil hlavně jak a kde se do tho mobilu vkládá SIM karta a baterie a jak se mobil zapíná, ale to bych snad zvládnul i bez toho. Nápověda která je v tomto mobilu taky není nic moc a tak si dovolím některé rady ohledně Sony Ericsson MT11i Xperia Neo V hledat zde. Snad mi někdo něco k tomu poradíte.
Dnes dopoledne jsem tento mobil přezkoumával a našel jsem tam nějaké vyhledávání a nastavování mobílních sítí. Našlo mi to několik síti českých operátorů a také i nějaké polské sítě protože bydlím blízko hranice s polskem. Asi jsem si tam něco nevhodně přenastavil protože krátce po tom mi přišla SMSka s textem "Vitejte v Polsku"a cenami za volání do ČR. Toto se mi občas stávalo i na mým starým mobilu, ale dověděl jsem se, že mobil jde nastavit tak aby vždy vyhledával síť operátora kterého se používá (v mým případě O2) a ostatní ignoroval. Když jsem si to tak nastavil tak jsem měl s občasným přepínáním sítě na polské operátory klid. Nyní bych to tak potřeboval nastavit i na novým Sony Ericsson MT11i Xperia Neo V ale nevím kde a jak.
Mám dost slabý zrak a používám silné brýle a tak mi trochu vadí malá velikost textu (SMSky, nápověda atp.) a byl bych rád kdyby se ten text dal nějak nastavit alespoň trochu větší nebo možnost jeho zvětšování prsty tak jak to jde např. v internetovým prohlížečí. Předpokládám, že to asi nijak nepůjde a tak mi asi nezbude než s mobilem zároveň používat i lupu.
Mám v úmyslu si pořídit router a udělat si domáci WiFi síť abych přes ní mohl dostat internet do mobilu. Prozatím když to ještě nemám mne napadlo zda by náhodou nějak nešlo mobil připojit k internetu tak, že bych ho připojil USB kablem ke stolnímu počítači a ten mobil by pak používal internet ze stolního počítače který je k internetu připojený. To ale asi jen tak jednoduše nepůjde.
Když jsem se hrabal v tom mobilu tak jsem tam náhodně někde našel možnost pořízení snímku displeje nebo něco takového a když jsem to vyzkoušel tak mi to vytvořilo a uložilo obrázek toho co bylo zrovna zobrazené na displeji. Nyní už to ale nemohu nikde najít jak a kde se to spoušti.
1. Musí být nastaveno vyhledávání sítí - Manuálně. Tak se vyhnete případné vysoké faktuře za roaming.
2. Zvětšení písmen by mělo být možné,je jen potřeba najet do Zpráv - Nastavení - Jiná. Nebo tak nějak to tam bude.
3. Sosat internet do telefonu z počítače není možné.
4. Pro zobrazení snímku je potřeba otevřít ikonu správce souborů a rozkliknout Fotoaparát nebo Obrázky.
Uvedené orientační návody pocházejí z Nokie ale cesta by měla báýt přibližně stejná.
Zkuste navštívit stránky www.sonyericsson.com, stáhnout si návod a přeložit přes google translator.
Nebude to nejpřesnější ale snad by to pro orientaci mělo stačit.
Tak to nastavení sítě se mi už povedlo najít a nastavit (nad dobře). Je to dost schované v Nastavení -> Bezdrát. připojení a sítě -> Mobilní sítě (úplně dole) -> Síťoví operátoři. Tam to vyhledá všechny dostupné sítě mobilních operátorů a lze si z toho vybrat operátora. Dále tam pak je ještě Režím hledání kde se dá nastavit Automatická volba nebo Vybrat ručně. Já jsem si tam nyní nastavil to ruční tak snad to tak bude dobré.
To zvětšení písmen u Sony Ericsson MT11i Xperia Neo V asi možné není. V nastavení položku Jiná nebo něco podobného nikde nevidím. Jediná možnost zvětšení je asi pouze lupou, ale tu výrobce tohoto mobulu bohužel spolu s mobilem nedodává .
To pořízení snímku displeje nemohu nikde najít, ale není to pro mne nic hodně důležitého.
Ještě by mne zajímalo jak se u toho Sony Ericsson MT11i Xperia Neo V pracuje když je připojený k počítači. Mám na mysli např. ukládání hudby a obrázku z počítače do mobilu a opačně, nahrání aplikaci z počítače do mobilu atp. Je třeba na to mít v počítači nainstalovaný nějaký program?
doplněno 07.02.12 01:24:Mám na mysli připojení k počítači přes USB.
To pořízení snímku displeje jsem si už našel jak se to děla. Je třeba lehce zmáčknout boční vypínací tlařítko (ne až nadoraz) a podržet to asi 2 - 3 vteřiny až se zobrazí nabídka ve které je dole "Vytvořít snímek obrazovky". Když se na to klepne tak se v mobilu vytvoří obrázek s náhlederm toho co je zrovna zobrazené na monitoru. Ono některé funkce v tomto mobilu se dá zjistit pouze zkoušením, protože z příručky a nápovědy se to zjistit nedá.
Pro připojení mobilu k počítači potřebujete program.Pokud není dodán s telefonem na disku CD,stáhněte si ho z internetu.Jmenuje se Sony Ericsson PC Suite a stáhnout si jej můžete např.tady:
Po propojení Sony Ericsson MT11i Xperia Neo V USB kabelem s počítačem se mi na monitoru počítače zobrazi nabídka tak jak je to vidět na obrázku. Přes toto by se snad asi také do určité míry dalo pracovat s mobilem (přesouvat soubory z a do mobilu atp.) i když to nebude tak pohodlné jako prostřednictvím k tomu určených programů a asi ne všechno se dá tímto způsobem provádět.
Díval jsem se na ten Sony Ericsson PC Suite a našel jsem i nějaký Sony Ericsson PC Companion 2.0 který by měl být asi přímo pro mobily Xperia neo V. Není náhodou ten Sony Ericsson PC Companion novější verzi Sony Ericsson PC Suite? Mají tyto programy češtinu která má pro mne neznalce angličtiny nemalý význam? Na forum.semania.cz/... se diskutuje ohledně dost velkých problémech s PC Companion. Je to ale diskuze z února 2011 a tak nyní po roce to může být už trochu jiné. Máte s tím Sony Ericsson PC Companion někdo nějaké zkušenosti a má vůbec cenu to zkoušet do počítače instalovat?
Jinak žádné CD k mobilu nemám.
Tak jsem si stáhnul ten Sony Ericsson PC Companion a nainstaloval do počítače. Po připojení mobilu přes USB kabel mi to nabídlo aktualizaci software telefonu z verze 4.0.2.A.0.42 na 4.0.2.A.0.62. Tuto aktualizaci jsem prozatím neprovedl a zajímá mne zda to má nějaký význam aktualizovat (asi ano) a co tím nového nebo lepšího v Sony Ericsson MT11i Xperia Neo V získám. Jinak předpokládám, že ty aktualizace jsou snad zdarma a nebude po mne požadované něco za to platit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.